Üdvözöljük a

A Széchenyi Kártya Program azonnal reagál a piaci igényekre

honlapján!

-

A Széchenyi Kártya Program azonnal reagál a piaci igényekre

Szerző: Berta Csaba | 2016. október 19.

Budapest, 2016. október 10. – Mostantól a vállalkozások már 50 millió forint maximális összegben igényelhetnek Széchenyi Forgóeszközhitelt, a fagykárral érintett agrárvállalkozások pedig még több településen juthatnak költségmentes hitelhez a Széchenyi Kártya Program keretében – jelentette be Krisán László, a Programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A Programon belül azok a vállalkozások, amelyek a hosszabb (maximum 3 éves) futamidejű Széchenyi Forgóeszközhitel keretében finanszíroznák forgóeszközeik, vagyis a működésükhöz szükséges alapanyagok, árukészletek beszerzését, mostantól a korábbi maximum 25 millió forint helyett már 50 millió forint hitelösszegben is igényelhetik ezt a hiteltípust. A hitelhez nyújtott kamattámogatás mértéke az év elején 2%-ról 3%-ra emelkedett, melynek köszönhetően a hitel rekord-alacsony kamat (évi nettó 2,91%) mellett, akár tárgyi biztosíték nélkül is igényelhető. Köszönhetően a 3%-os kamattámogatásnak, egy átlagos paraméterekkel rendelkező, azaz 10 millió Ft hitelösszegű, 3 éves futamidejű Széchenyi Forgóeszközhitel esetén a vállalkozás 170 ezer Ft költséget takaríthat meg.

A hitel összege 1 millió forinttól 50 millió forintig 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet, így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozások finanszírozási igényeihez.

 

Jelenleg még igényelhető az ún. „fagykáros” Agrár Széchenyi Konstrukció, amelynek keretében az agrárvállalkozások – többek között a szőlészetek és borászatok - részére az állam a jelenlegi 4%-os kamat- és kezesi díjtámogatáson felül további, akár teljes hiteldíj-támogatást nyújt. Jelenleg több mint 900 településen székhellyel/fiókteleppel/telephellyel, valamint egyúttal ültetvény besorolású területtel is rendelkező agrárvállalkozás élhet az akár költségmentes hitel lehetőségével.

 

A Széchenyi Kártya Program 2016-ban is igen keresett a vállalkozások körében, népszerűsége még a tavalyi évi eredményeket is felülmúlja: a Széchenyi Kártya Program keretében 2016. 1-8. hónapjában az előző év azonos időszakához képest 15%-kal több hitelügylet több mint 30 %-kal magasabb szerződött hitelösszegben került jóváhagyásra.

 

A Program termékeit mára több mint több mint 319 ezer vállalkozó igényelte, az átadott kártyák száma megközelíti a 250 ezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig elérte a 1670 milliárd forintot. Az átlagos hitelösszeg az idei évben létrejött ügyeket tekintve 9,5 millió forint.

 

A Széchenyi Kártya Program termékeiről és az igénylés feltételeiről részletesen tájékozódhat a Programot működtető KAVOSZ Zrt. megújult honlapján, a www.kavosz.hu oldalon, az ugyfelszolgalat@kavosz.hu email címen, valamint a hitelkérelmeket befogadó Regisztráló Irodákban.

 

 

 

További információ:

Exterde Rita

exterde@kavosz.hu

06 70 935 7767