Üdvözöljük a

Cél: megakadályozni az építőipari lánctartozásokat

honlapján!

-

Cél: megakadályozni az építőipari lánctartozásokat

2015. november 4.

Gazdasági fórumot rendezett 2015. november 3-án a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen az érdeklődők előadást hallhattak a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működésének tapasztalatairól.

 

Máté Miklós a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezetője tájékoztatójában egyebek között kiemelte: A TSZSZ feladata, hogy olyan bíróságon kívüli fórumként működjön, amely megakadályozza a teljesítményigazolás visszatartása miatt létrejövő lánctartozásokat. Mivel a TSZSZ állásfoglalása a perek során ugyanolyan bizonyítási eszköznek minősül, mintha a szakvéleményt a perben kirendelt szakértő állapította volna meg, ezért lényegesen felgyorsulhatnak a bírósági eljárások is.

 

A szakember elmondta: a TSZSZ független szervezetként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett, a területi kamarák bevonásával működik. Bárki kérheti a TSZSZ segítségét az MKIK-nél a vagy a területileg illetékes kamaránál, az álláspontját alátámasztó iratok benyújtásával.

 

Mint ismert, sokmillió forintra tehető az építőiparban az az adósságállomány, amit nem fizettek ki a megrendelők, a fővállalkozók a ténylegesen munkát végzőknek. Ezen a helyzeten kíván munkájával változtatni a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv.