Üdvözöljük a

Chikán Attila közgazdász és a Viessmann Kft. volt a „Kamarai beszélgetések” vendége

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
101112131415
16
17181920212223
24252627282930
31      

Chikán Attila közgazdász és a Viessmann Kft. volt a „Kamarai beszélgetések” vendége

2017. november 7.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban megyénk vállalkozói, cégvezetői  részére – a szakmai együttműködések erősítése érdekében – „Kamarai beszélgetések”  elnevezéssel indította útjára azt a rendezvénysorozatot, melyen minden alkalommal más-más neves előadóval és Nógrád megyei vállalkozás bemutatkozásával találkozhatnak a programokon résztvevők.

 

A „Kamarai beszélgetések” keretében a napokban a Tarján Vendéglőben került sor arra a teltházas rendezvényre, melyen Chikán Attila közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást a magyar gazdaság versenyképességéről nemzetközi összehasonlításban.

 

Ezt követően a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. tevékenységéről tájékoztatta a jelenlévőket Matthias Viessmann ügyvezető igazgató. A cég 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát. A gyártott termékek száma mára megközelíti a 2500-at. A modellvasutak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, műanyag modellházak, de ma már működő - mozgással, és világítással ellátott - termékeket is gyártanak.

 

 

A program keretében a kamara vezetése és a „Kamarai beszélgetések” együttműködő partnere, a Budapest Bank Zrt. salgótarjáni fiókjának vezetője ajándékban részesítette a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny regionális döntőjébe jutott két salgótarjáni – a Bolyai gimnázium és a közgazdasági szakközépiskola – csapat tanulóinak képviselőt.

 

A PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny 2013-ban a magyarországi pénzügyi intézményrendszer szereplőinek példaértékű összefogásával valósul meg. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy egy évente megrendezendő, területi elven szerveződő, játékos pénzügyi műveltségi verseny révén felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, valamint felmérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket. A verseny a diákokon keresztül igyekszik egyúttal a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozni a pénzügyi kultúrát és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát.