Üdvözöljük a

Egyre nagyobb szerepet kap az iparban a digitalizáció

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 November >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314151718
19202122232425
2627282930  

Egyre nagyobb szerepet kap az iparban a digitalizáció

2018. október 30.

A feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai és digitalizációs fejlesztését szolgálja az Ipar 4.0 mintagyár országjárás európai uniós projekt, amelyet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. valósít meg konzorciumi formában.

 

 

 

 

Az Ipar 4.0 projekt valójában az ipar digitális transzformációja, amely során mindenhol megjelennek a digitális eszközök, amelyek adatot gyűjtenek, egymással kommunikálnak, és optimalizálható folyamatokat kialakítására adnak lehetőséget.

 

Az országjárás október 15-től október 26-ig tartott, melynek során nyolc megyeszékhelyen - Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján – mutatták be a projektet. Az utolsó állomás október 26-án Salgótarján volt, ahol a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában került sor a bemutatóra.

 

Az Ipar 4.0 mintagyár kiemelt projekt célja, hogy a feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és középvállalkozások új technológiák iránti fogékonyságukat pozitív irányba fordítsák. A program során nem csak tudást, de egy új szemléletet is kívánnak adni a vállalkozásoknak. Ennek lényege, hogy segíthet a cégeknek a költséghatékonyabb működés elérésében, vagy akár a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb felhasználásában. Ezek által ugyanis árbevétel-növekedést érhetnek el, vagy akár erőteljesebb piaci jelenlétet. A programban való részvétel értéke valójában 1-3 millió forint, de a teljes szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe a cégek.

 

A jövő év elejétől dedikált forrás áll majd a programban részt vevők rendelkezésére, hogy azokat a fejlesztéseket, amelyek szükségszerűségére fény derül a program során, meg is tudják valósítani.