Üdvözöljük a

Innovációs szakemberek tanácskoztak a jövő kihívásairól

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141516
17
18192021222324
25262728   

Innovációs szakemberek tanácskoztak a jövő kihívásairól

2019. február 11.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal országjáró innovációs fórumokat szervez Magyarország újjászerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló kutatás-fejlesztés-innováció pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérése céljából. Az összes megyét érintő, széles körű összefogással megvalósuló rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A Nógrád megyei fórumra a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével a szervezet salgótarjáni székházában került sor február 7-én. A kamara az eseményre meghívta a térség meghatározó innovációs szereplői és intézményvezetőit, akiknek a program keretében lehetőségük nyílott a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények feltérképezésére, illetve elmondhatták a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos elképzeléseiket is.

 

 

A rendezvény keretében előadás hangzott el a duális képzésről, az Ipar 4.0 elnevezésű programról, nemzetközi pályázati lehetőségekről, felsőoktatási kutatás-fejlesztés-innovációs szolgáltatásokról, a szellemi tulajdon védelméről és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum szolgáltatásairól. A nap programját jól sikerült workshop zárta, melyen tapasztalatokat cseréltek a résztvevő szakemberek.