Üdvözöljük a

REACH/CLP tevékenység támogatása

honlapján!

-

REACH/CLP tevékenység támogatása

2014. január 23.

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma  és a Magyar Vegyipari Szövetség között létrejött támogatási szerződés keretében a MAVESZ programot dolgozott ki a mikro- kis- és közepes vállalkozások REACH/CLP tevékenységének segítésére.

 

 

 

Négyféle irányban kívánunk térítésmentesen segítséget nyújtani:

 

1. A biztonsági Adatlapokkal kapcsolatos követelményeket összefoglaló, magyarázó kiadvánnyal

 

2. Kiscsoportos munkaértekezletek a MAVESZ szervezésével a REACH/CLP feladatok megismertetésére és áttekintésére

  • A témával kezdőként foglalkozók részére: a vállalat REACH/CLP feladatainak részletes ismertetése (fogalmak, elő-regisztráció, regisztráció, bejelentések, biztonsági adatlap, címke, stb.)
  • Az aktuális feladatokra koncentráló tanácskozások: szakértő(k) bevonásával megbeszélés a vállalatok szakembereivel a REACH és CLP rendelet kapcsán felmerülő aktuális feladatokról és azok teljesítési módszereiről. Engedélyezés; kockázatbecslés; expozíciós forgatókönyvek; keverékek CLP szerinti osztályozása, címkézése; biztonsági adatlapok; a regisztrációs dokumentum beadásához szükséges feladatok;  a IUCLID fájl kitöltési útmutatója; az elvégzendő azonosító fizikai-kémiai mérések ismertetése.

 

3. Vállalkozásoknál szervezett kiscsoportos munkaértekezletekkel

Ezek a kihelyezett REACH/CLP napok lehetővé teszik a vállalat-specifikus feladatok meghatározását és azok megoldásának megbeszélését.

 

4. A biztonsági adatlapok megfelelőségének külső szakértővel való – igény szerinti – ellenőrzésével

 

A pályázati keret felhasználásáról szóló részletes tájékoztató és a programokkal kapcsolatos jelentkezési illetve igénybejelentő lapok mellékelve.

 

A vállalkozások REACH/CLP tevékenységéhez hatékony és hasznos segítséget akkor tudunk nyújtani, ha az érintettek minél szélesebb köre megismeri ezt a lehetőséget.