Üdvözöljük a

Salgótarjánban készült a Magyarország tortájának választott cukrász-remekmű

honlapján!

-

Salgótarjánban készült a Magyarország tortájának választott cukrász-remekmű

2015. augusztus 5.

Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón – írja az MTI.

Az ország tortája,

 

más néven Magyarország tortája, Országtorta, Magyarország születésnapi tortája, melyet a magyar állam megszületésének szimbolikus napján, augusztus 20-án mutatnak be.

 

Az első pályázatot 2007-ben írták ki, azóta minden évben megrendezik a torták versenyét.

 

"Az alapötlet egy születésnapi torta, amelyet nem egyszer vágunk fel egy helyen, hanem egész évben mindenki országszerte több cukrászdában meg tud kóstolni."

 

Az “Év tortája 2015″ verseny négyes döntőjébe a salgótarjáni Kézműves Cukrászat két tortája is bekerült. Horváth Ferenc, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke ma bejelentette, hogy az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta lett, mely a salgótarjáni cukrászok keze munkáját dicséri.

 

A szakmai elnöke hangsúlyozta: a kormány felkérésére idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az ország tortája pályázatot. Mint mondta, a verseny egyre népszerűbb, egyre több cukrászda jelentkezik, és a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

 

A cukrászok az előírásoknak megfelelően ezúttal sem használhattak fel aromákat, sem más mesterséges anyagokat. Az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta lett, amelyet 39 alkotás közül választottak ki.

 

Szó Gellért salgótarjáni cukrász nyertes tortáját augusztus 20. után ugyancsak több száz cukrászdában lehet majd megkóstolni, amelyek listáját az interneten augusztus 12-én teszik közzé.

 

3100.hu, MTI nyomán

 

(fotók: FB / G&D Kézműves Cukrászat)