Üdvözöljük a

Munkavédelmi képviselő

honlapján!

-

Munkavédelmi képviselő

2017. április 26.

Mint ismeretes, 2016. július 8-a óta kötelező minden 20 fő feletti cégnél munkavédelmi képviselőt választani. Ezt korábban csak 50 fő felett kellett megtenni. A kötelezettség teljesítésére adott határidő 2017. január 8-án lejárt, a hatóság pedig várhatóan ellenőrizni fogja az újonnan érintett cégeket.

Az Mvt. 75. § (1) c) pontja szerint "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően egy éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 órás képzésben való részvételi lehetőséget" kell a munkáltatónak biztosítania a megválasztott munkavédelmi képviselőnek.


A munkavédelemhez kapcsolódó jogszabályok, rendeletek, szabványok nagy száma, terjedelme, az azoknak való megfelelés hatalmas feladatot jelent a munkáltatónak és a munkavédelmi szaktevékenységet ellátóknak. A tanfolyam segítségével a munkavédelmi képviselők megismerhetik a kapcsolódó szabályozásokat, és általános munkavédelmi tudást szerezhetnek, amely megfelelő szakmai alapot ad a képviselői tevékenység magas szintű elvégzéséhez.

 

A jogszabályi feltételeknek való megfelelés érdekében a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tulajdonában lévő Nógrádi Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft. a Munkavédelmi képviselők részére 16 órás (2 napos) alapképzést illetve 8 órás (1 napos) továbbképzést szervez.

 

Képzési díjak:

Képzés típusa

Képzési díj

16 órás alapképzés

39 000 Ft/fő + áfa

8 órás továbbképzés

19 500 Ft/fő + áfa

 

Egy cégtől több fő jelentkező esetén a képzés díjából kedvezményt biztosítunk egyedi megállapodás szerint.

 

Képzés helyszíne: Salgótarján, vagy minimum 15 fő jelentkező igénye szerint a megye bármely települése

 

Képzés indulásának időpontja és ütemezése: minimum 15 fő csoportlétszám esetén azonnal, a jelentkezők igénye szerinti ütemezésben.

 

A képzés vizsgával zárul. A sikeres vizsgát követően tanúsítványt adunk ki a tanfolyam elvégzéséről.

 

Ajánljuk mert:

  • A képzés elvégzésével teljesíthető a Munkavédelmi törvényben előírt 16 órás képzési kötelezettség. A sikeres vizsgát követően tanúsítványt állítunk ki a képzés elvégzéséről.
  • A megválasztott munkavédelmi képviselőknek általában nincs munkavédelmi előképzettségük, és azt most közérthető formában megszerezhetik.

A képzésre jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet 2017. május 10-ig. További információk Varga Gyula 32/520-864, 30/830-7879, varga@nkik.hu.