Üdvözöljük a

Huszonhárom szakember tett sikeres mestervizsgát

honlapján!

-

Huszonhárom szakember tett sikeres mestervizsgát

2019. december 3.

November 26-án mesterlevél átadó ünnepséget tartott a Tarján Vendéglő és Rendezvényházban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A mesterképzés kizárólag kamarai jogosultság és feladatkör, amely az élethosszig tartó tanulást, a szakmai karrier lehetőségét segíti elő.

 

 

 

A mestervizsgáztatásnak komoly hagyományai vannak Magyarországon. A magasabb szakmai felkészültséget garantáló mestervizsga rendszerét már nem csupán a tradíciók, hanem a kor követelményei is fontossá teszik. E kitüntető cím napjainkban a szakma magas szintű ismerete és gyakorlása mellett, a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül, a modern korhoz való alkalmazkodást, az új berendezések, alapanyagok, technológiák ismeretét is jelenti. Szerves része a mesterképzésnek a sikeres vállalkozáshoz szükséges vezetési ismeretek és a tanulóképzéshez elengedhetetlen pedagógia ismeretek elsajátítása is.

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató ünnepségén 23 mesterlevelet adtak át 6 szakmában. Autószerelő szakmában öt, hegesztő és ács, állványozó szakmában négy-négy, gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő szakmában hat, női szabó szakmában egy, míg gáz- és tüzeléstechnikai műszerész szakmában három mester vehette át az elismerő oklevelet.

 

A mesterleveleket dr. Szabó Sándor Nógrád megyei kormánymegbízott és dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adták át.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mestervizsga szabályzata értelmében lehetőség van arra, hogy szakmájukat magas szinten, minimum 30 éve gyakorló mestereknek kitüntető címet adományozzon.

 

Az ünnepségen Jagyutt Péter mestercukrász, Braun József központifűtés- és csőhálózatszerelő, valamint gázvezeték- és készülékszerelő  mester és Honti László autószerelő mester vehette át a kamara elnöksége által adományozott Arany Koszorús Mester elismerő címet.