Üdvözöljük a

Gazdasági Tájékoztató

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
26
2728293031

Gazdasági Tájékoztató

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) fontosnak tartja, hogy a vállalkozások az aktuális gazdasági és társadalmi változásokról és kihívásokról minél hamarabb értesüljenek, és azokra lehetséges megoldási javaslatokat kaphassanak.

 

Ennek érdekében az MKIK Közgazdasági Igazgatósága útjára indítja Gazdasági tájékoztatóját (a továbbiakban: Tájékoztató), amely elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal által publikált adatokra épül. A Magyar gazdasági szerkezet egyes ágazatainak rövid elemzésén felül minden Tájékoztató tartalmazni fog egy szakmai interjút, a mindenkor aktuális gazdasági kihívásokra reflektálva. Ezen interjúkban törekszünk arra, hogy az adott vizsgálati területet legjobban ismerő elméleti és/vagy gyakorlati szakembert szólítsuk meg, aki javaslataival képes hozzájárulni a vállalatok szemléletformálásához.

 

A jövőben a Tájékoztatónk rendszeresen fog megjelenni, nyers gazdasági adatokkal, következtetésekkel, és a vállalkozásokat testközelből érintő interjú témákkal. Terveink szerint a következő Tájékoztatók témakörei között megtalálhatók lesznek a következő vállalati területek: generációváltás, a vállalati pénzügyi tudatosság, szervezeti kultúra stb.

 

Bízom benne, hogy az MKIK új kezdeményezése elnyeri tetszésüket. A kezdeményezéssel kapcsolatos visszajelzésüket, észrevételüket kérem legyenek szívesek megküldeni a kozgazd@mkik.hu e-mail címre.

Csatolt állományok: