Üdvözöljük a

Szintvizsga

honlapján!

-

Szintvizsga

2005. február 25.

 

 

Tájékoztató a szintvizsgákról

 

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 28. §-a rendelkezik a szintvizsgáról, értelmében tanulószerződést csak az a tanuló köthet, aki eredményes szintvizsgát tett. A szintvizsgát a kilencedik évfolyamon, február és április között kell megszervezni.

 

"28. § (1) A gazdasági kamara annak mérésére, hogy a tanuló a szakiskolában az első szakképzési évfolyamon elsajátította-e az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciákat, a szakiskola és a szakképesítésben érintett országos gazdasági érdek-képviseleti szervezet képviselőjének bevonásával a szakmai és vizsgakövetelményben előírt szintvizsgát szervez az első szakképzési évfolyam tanévében, február első tanítási napjától április utolsó tanítási napjáig terjedő időszakban."

 

 

A kamarai garanciavállalásról:

  • 2015. július 1-től a szakiskola 9. évfolyamán azok a tanulók, akik a szintvizsga követelményeit teljesítik (legalább 2-es osztályzatot kapnak) és a számukra megfelelő képzőhely biztosított, az összefüggő szakmai gyakorlatot tanulószerződés keretében kell megkezdeniük, nem maradhatnak iskolai tanműhelyben.
  • Azok a tanulók, akik iskolai tanműhelyben töltik gyakorlatukat és a szintvizsgán megbuknak, kamarai igazolást kapnak arról, hogy szakmai gyakorlatukról az iskolának kell gondoskodnia. Tanulószerződést nem köthetnek (kivéve kizárólag gyakorlati képzési célt szolgáló tanműhellyel).

 

Figyelem! A szintvizsga jelentkezési lap a 2018/19-es tanévtől megváltozott!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szintvizsgára vonatkozó dokumentumai az alábbi címen érhetők el: 

 http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/szintvizsga-2030

Szintvizsga feladatbank

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó menüpontok: