Üdvözöljük a

Kik vagyunk

honlapján!

-

Kik vagyunk

2005. február 18.

Tisztelt Cégvezető!

A Magyarország és Szlovákia közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok élénkítéséhez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azzal kíván hozzájárulni, hogy szervezetén belül létrehozta a Magyar-Szlovák Tagozatot, amely önálló jogalanyisággal nem rendelkezik. A tagozat alakuló közgyűlésére 1998. április 24-én került sor. A Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara 1998. március 26-án hozta létre hasonló szervezetét losonci székhellyel.
A tagozat abból a célból jött létre, hogy a magyar vállalkozók érdekeit képviselje és olyan speciális szolgáltatásokat nyújtson, amelyek a vállalkozói igények alapján hozzásegíthetik a magyarországi exportőröket és tőkebefektetőket a szlovák piac eredményesebb meghódításához.
Az MKIK Magyar—Szlovák Tagozat tagsága regisztrált vállalkozókból áll, amely nem teremt külön jogviszonyt a területi kamarákhoz kötődő tagság mellett.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének állásfoglalása értelmében – tekintettel a területi közelségre és a szlovákiával kialakított szoros szervezeti és vállalkozói kapcsolatokra – a Magyar-Szlovák Tagozat Irodája Salgótarjánban, a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint gesztorkamara mellett működik. A Tagozat tagja lehet bármely kereskedelmi és iparkamara tagja és pártoló tagja, valamint bármely gazdálkodó szervezet, jogi vagy természetes személy (tagozati pártoló tag).

Kamarai tagok részére a tagozat munkájában való részvétel ingyenes. Nem kamarai tagok, de a kereskedelmi és iparkamaránál regisztrált vállalkozók részére 20.000 Ft+Áfa a tagdíj. Amennyiben egy nem kamarai tag több MKIK által működtetett tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozatnál kell tagdíjat fizetnie. Annál a tagozatnál fizetendő a tagdíj, amelyikbe először lép be.
A Tagozathoz mindazoknak a kamarai tagoknak célszerű csatlakozni, akik mélyebb szlovák piaci ismereteket, üzleti partner kapcsolatokat szeretnének szerezni, vagy már rendelkeznek ilyen kapcsolatokkal, de további információra van szükségük

· a szlovákiai piaci helyzetről
· a potenciális üzleti partnerekről
· a jogi és gazdasági szabályokról
· a kereskedelemfejlesztési rendezvényekről, kiállításokról
· minőségi követelményekről
· privatizációról stb.

továbbá segítséget igényelnek szlovákiai piaci tevékenységükhöz ( pl. jogi tanácsadás, fordítás, közbenjárás engedélyeztetési ügyekben, stb.).

Az iroda a tagozat elnöksége által elfogadott éves akcióterv alapján végzi tevékenységét.
Amennyiben az Ön vállalkozása érdeklődik a tagozat tevékenysége iránt, kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és címünkre történő visszaküldésével jelezze ezt számunkra.

Számítunk szíves együttműködésére.

Salgótarján, 2013. március 6.

Tisztelettel:

Nyerges Andrea
titkár