Üdvözöljük a

A Bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola 7. osztályosai üzemlátogatási körúton vettek részt

honlapján!

-

A Bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola 7. osztályosai üzemlátogatási körúton vettek részt

Szerző: Reichardt Barbara | 2014. március 11.

Meglátogatott cégek:

Országos Mentőszolgálat Salgótarjáni Állomása, Magyarországi Hangszórógyártó Kft., HE-DO Építőipari Kft.

A bátonyterenyei iskolások egy három helyszínből álló pályaválasztási körúton vettek részt az NKIK szervezésében. Az Országos Mentőszolgálat Salgótarjáni Állomása már képzőhelyként is funkcionál, így különösen fontosnak tartják tevékenységük bemutatását a pályaválasztás előtt álló hetedikesek számára. Nemcsak a mentőápolók munkáját, eszközeit, munkarendjét ismerhették meg a tanulók, hanem az ICS, vagyis az irányítócsoport és a betegirányítás mindennapjaiba is betekintést nyertek.

Következő helyszínünk a Magyarországi Hangszórógyártó Kft. volt. Itt a cég minőségbiztosítási managere vezetett körbe, aki elmondta, hogy éppen bővítik a gyáregységet, a magas minőségű hangszórók gyártását is felveszik termék palettájukra. Néhány tanuló szüleivel is találkozhatott.

Végül a HE-DO Építőipari Kft. telephelyén ismerkedtünk az építőiparhoz kapcsolódó szakmákkal. A legérdekesebbnek azonban az óriási homlokrakodó „vezetése” bizonyult a fiúk körében. A lányok az ügyviteli titkár szakmával is megismerkedtek.

Ezúton is köszönjük a közreműködő cégek segítségét!