Üdvözöljük a

A szakmai versenyek legjobbjait díjazta a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szakmai versenyek legjobbjait díjazta a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szerző: Balog Violetta | 2021. május 6.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskoláját oklevéllel és nagy összegű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK). Az iskola több éve kimagaslóan eredményesen készíti fel diákjait a szakmai versenyekre.

A megszokottól eltérően január helyett márciusban rendezte meg az NKIK is a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek előválogatóit, de sajnos nem minden szakmában tudták megírni a tanulók a teszteket a járványhelyzet miatt. Az asztalos, kőműves, festő-mázoló-tapétázó, villanyszerelő, pincér, szakács, fodrász, cukrász, vendéglátásszervező, magasépítő technikus és gépgyártástechnológiai technikus szakmákban tudott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eredményt hirdetni.

 

Nógrád megyéből tíz tanuló ért el 60 százalék feletti teljesítményt, ami egyben mentesíti a végzősöket a záróvizsgák jelentős része alól. Ők a korábbi években rendre a ballagásokon vehették át emléklapjaikat, de most ennek hiányában a szakmai záróvizsgákon, kiscsoportokban történt a díjazás.

 

Az NMSzC Stromfeld Aurél Technikum tanulói, Horváth Márk a magasépítő, Szomszéd Gábor a gépgyártástechnológiai technikus szakképesítésben; Petrovszki Lilla, az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző iskola tanulója pedig a vendéglátásszervező szakmai versenyen ért el szép eredményt, őket emléklappal jutalmazta a kamara.

 

A legeredményesebben az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző iskola versenyzői szerepeltek. Kanyó Balázs és Hegyi Zoltán László kőműves, Juhász Dávid Róbert festő-mázoló-tapétázó szakmában bizonyította tudását. Ujvári Tamás, Molnár Máté, Czakó Alex és Hajdu Adorján villanyszerelők 80 százalék feletti remek teljesítményt nyújtottak. Ezzel az eredménnyel a 276 villanyszerelő induló között a 18. 34. 41. és 47. helyen végeztek. Őket az NKIK az emléklapon felül vásárlási utalványban is részesítette.

 

Mindezek az eredmények is nagyon jól példázzák, hogy az online oktatás mennyire alkalmas tanulmányi sikerek elérésére is. Aki elszántan, céltudatosan készül a szakmai bizonyítvány megszerzésére, az ezen időszak alatt nagyon jól fel tudott készülni a versenyre; ahogyan a fent említett hét szondis diák is – hangsúlyozta Tanka Ágnes, az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton is újfent gratulál a fiataloknak az eredményeikhez.