Üdvözöljük a

Felhívás a EuroSkills és a WorldSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenyeinek válogató versenyeire

honlapján!

-

Felhívás a EuroSkills és a WorldSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenyeinek válogató versenyeire

Szerző: Berta Csaba | 2013. október 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében az ifjú szakemberek 2014-ben a franciaországi Lille-ben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságán, a EuroSkills-en, illetve 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

A EuroSkills válogatóversenyen kiválasztott versenyzők, a nemzetközi döntőn elért eredményükkel jogot szerezhetnek arra is, hogy a WorldSkills 2015 világversenyen is részt vehessenek, amennyiben a részvétel egyéb feltételei is teljesülnek

 

A nemzeti válogatóversenyre az alábbi szakmákban és kategóriákban várjuk a jelentkezőket:

 

Szakma szám

Versenyszám/Szakmanév

EuroSkills 2014

WorldSkills 2015

EuroSkills 2016

10

Hegesztő

x

 

 

18

Villanyszerelő

x

x

 

24,25,48

Asztalos

x

 

 

26

Ács

x

 

 

29

Fodrász

x

 

 

41

Ápolás és gondozás

x

 

 

55

Karbantartó tisztítóspecialista

x

 

 

56

Felülettisztító specialista

x

 

 

22

Festő, dekoratőr

 

x

x

39

Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor

 

x

 


A versenyre jelentkezés korhatára


- EuroSkills 2014 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 24 év, azaz az 1990-ben és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.
- WorldSkills 2015 versenyre jelentkezés felső korhatára a verseny évében betöltött 22 év, azaz az 1993-ban és utána születettek. A jelentkezés alsó korhatára a betöltött 18 év.

 

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják a több fordulós válogatóversenyeken való részvételt. A válogató versenyen kiválasztásra kerülő versenyzők számára a szponzorok a versenyeket ismerő, a szakmák elismert szakembereinek közreműködésével a nemzetközi verseny kezdetéig több hónapon át tartó felkészítőt szerveznek az általuk biztosított képzőhelyen. Az Európa Bajnokságon illetve a világversenyen csak azok vehetnek részt, akik a felkészítőkön olyan szintre jutottak, hogy méltón képviselhetik Magyarországot ezeken a versenyeken.

 

A versenyekkel kapcsolatban további információt a www.skillshungary.hu honlapról, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi versenyek szervezésével foglalkozó munkatársaitól, a szakmák, versenyszámok szponzoraitól tudhat meg.

 

Jelentkezés a versenyre

 

Jelentkezni a versenyre az nv.skillshungary.hu vagy a nemzetivalogato.skillshungary.hu címeken található elektronikus jelentkezési lap és mellékleteinek kitöltésével lehet.

 

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor versenyszám melyre a ws2005.netskills.hu honlapon lehet regisztrálni.

 

A jelentkezések elbírálását követően a szakmai szponzorok értesítést küldenek a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

 

Jelentkezési határidő

 

Jelentkezési határidő: 2013. november 15.

 

Kivétel az Informatikai hálózati rendszeradminisztrátor szakmai, ahol a jelentkezési határidő 2013. december 15.

 

A jelentkezések elbírálásának határideje: 2013. november 20.

 

További információ

 

Telefonon a +36/20/381-9432 és a +36/20/469-3095 telefonszámokon,
valamint a heger.istvan@mkik.hu és csiszar.zsofia@mkik.hu e-mail címeken.