Üdvözöljük a

Harmadik alkalommal „Szakma Piactér”

honlapján!

-

Harmadik alkalommal „Szakma Piactér”

Szerző: Reichardt Barbara | 2014. november 17.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár harmadik alkalommal rendezte meg a „SZAKMA PIACTÉR” elnevezésű pályaorientációs rendezvényét, ahol a nyolcadik osztályos tanulók 14 szakmát ismerhettek meg szakoktatók segítségével. Minden standon apró feladatokon keresztül lehetett ismerkedni a szakmára jellemző anyagokkal, szerszámokkal, berendezésekkel. Bemutatásra kerültek a festő, az asztalos, az autószerelő, a női szabó, a villanyszerelő, s gépi forgácsoló, a szakács, a cukrász, az eladó, a kozmetikus, a fodrász, a szociális gondozó és ápoló, a hegesztő és a számítógép szerelő, karbantartó szakmák.

Ezek kapcsán lehetett apró tárgyakat varrni, süteményt díszíteni, zöldséget faragni, autó motorjának működését megfigyelni, festeni, csecsemőt pelenkázni, újraéleszteni, hajat fonni, felvételeket készíteni és még sok egyéb feladat által bepillantani az adott szakmába. A város és a környék iskoláiból 120 nyolcadik osztályos tanuló vett részt a rendezvényen.

Az eseményről az érdeklődő diákok felvételt is készítettek, mely az alábbi linken tekinthető meg:  http://youtu.be/i-GMmlbpLqc