Üdvözöljük a

„Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel megjelent a Szakképzési Módszertani Segédlet az ágazati készségtanácsok ajánlásával

honlapján!

-

„Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel megjelent a Szakképzési Módszertani Segédlet az ágazati készségtanácsok ajánlásával

Szerző: Balog Violetta | 2024. március 7.

A kiadvány célja, hogy ajánlás formájában támogassa a duális képzés szereplőit.

Az ágazati készségtanácsok 2023-as programelemei közül az egyik meghatározó feladata volt a szakmai kerekasztal rendezvények lebonyolítása „Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel.

 

A kerekasztal rendezvények megvalósításában 9 vármegyei kamara is részt vett, támogatva a lebonyolítást és a témában érintett duális képzőhelyek bevonását a rendezvénysorozatba.

 

A szakmai kerekasztal beszélgetések a „jó gyakorlatokat” feltáró fókuszcsoportos beszélgetéseknek, vagy műhelymunkának is tekinthetők, ahova az adott ágazatok kulcsszereplői, a szakképzési rendszer meghatározó képviselői és szakértői kerültek meghívásra, alapozva a területi kamarai ajánlásokra.

 

A kerekasztal beszélgetésben aktívan résztvevőkön kívül minden esetben meghívásra került egy szélesebb érintetti kör – hozzávetőlegesen 20-30 fő alkalmanként-, akik vendégként vettek részt az eseményeken. Számukra is biztosított volt a rendezvény egy adott szakaszában a lehetőség a kérdezésre, illetve a visszacsatolásra, hozzászólásra.

 

A rendezvényen elhangzott „Jó gyakorlatok” összefoglalásra kerültek egy Szakképzési módszertani segédletben mely ajánlásként megosztható további iskolákkal és duális képzőhelyekkel, elősegítve ezzel a szereplők mindennapi munkáját és a szakképzési jó gyakorlatok elterjesztését.

Forrás: dualis.mkik.hu