Üdvözöljük a

Mesteravató ünnepség Salgóbányán

honlapján!

-

Mesteravató ünnepség Salgóbányán

2015. november 16.

A 2015. júniusában rendezett mesteravatás után – amikor 90 mester vette át elismerő oklevelét – november 12-én újabb 52 szakember tette le mesteri fogadalmát.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében és szakmai irányításával lebonyolított mesterképzés zárásaként az ünnepélyes ceremóniára ezúttal is a salgóbányai Geocsodák Házában került sor. A rendezvényen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatát Fekete Zsolt alpolgármester képviselte.

 

Köszöntőjében dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyebek mellett hangsúlyozta: az új mesterek munkájuk mellett komoly felkészüléssel vettek részt a képzésen. Köszönetet mondott azoknak a cégeknek, amelyek a tanulóképzés jobbítása érdekében biztosították a mesterek részvételét és a felkészülésükhöz szükséges feltételeket, és a kamara munkatársainak, akik az elmúlt hét hónapban kitartó és megfeszített munkával járultak hozzá a mesterkurzusok sikeréhez. A salgóbányai rendezvényen bútorasztalos, épületasztalos és hegesztő szakmában 1-1, vendéglátásszervező-vendéglős szakmában 23, kereskedő szakmában 17, villanyszerelő és ács-állványozó szakmában 2-2 míg kőműves szakmában 5 Nógrád megyei szakember – köztük salgótarjániak – vették át mesterlevelüket.