Üdvözöljük a

Módosult a szakképzési hozzájárulási kötelezettség csökkentő tételeinek elszámolása

honlapján!

-

Módosult a szakképzési hozzájárulási kötelezettség csökkentő tételeinek elszámolása

Szerző: Balog Violetta | 2020. december 18.

A Magyar Közlöny 2020. évi 282. számában (2020. december 18.) megjelent a felsőoktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi CXLVIII. törvény, mely a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény egyes részeit is módosította.

Eddig az egynapi mérték kiszámításának módszerével kapcsolatban az új szakképzési törvény megjelenését követően kétféle jogszabály-értelmezéssel találkozhatunk arra vonatkozóan, hogy kiszámításához az arányosított önköltséget az év naptári napjainak vagy munkanapjainak számával kell-e elosztani. A vonatkozó jogszabályi rendelkezés szó szerinti értelmezése alapján a számítást naptári napokkal kell(ett) végezni. 


A 2021. január 1-jén hatályba lépett változás értelmében a bruttó kötelezettség csökkentési értékének számításánál a továbbiakban a munkanapok számával történő osztást kell alkalmazni.

 

A változásoknak megfelelően a www.tanuloszerzodes.hu oldalon található normatíva- és költségkalkulátor (https://tanuloszerzodes.hu/normativa-es-koltsegkalkulator/) is frissítésre került, a számítások már a munkanappal történő osztással történnek.