Üdvözöljük a

Tábort zártunk

honlapján!

-

Tábort zártunk

Szerző: Reichardt Barbara | 2015. június 24.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén második alkalommal hívta a megye felsős tanulóit egy kis ismerkedésre különböző szakmákkal, mesterségekkel.

18 diákkal látogattunk végig jó néhány vállalkozást, üzemet.

Nagyon sikeres volt a Bánkon eltöltött nap, amikor is a megye egyetlen nagyobb hotelében, a Tó Welness Hotelben számos szakmával megismerkedtünk, pl. pincér, szakács, recepciós, idegenforgalmi értékesítési manager. Láttuk, hogyan működik a hotel, megtudtuk, mi az az ágysál, és milyen italt milyen pohárban kell felszolgálni. Nagyon finom volt a málnás szorbet.

A SINIA Bútorgyártó Kft.-nél ismerkedtünk a kárpitos, asztalos szakmákkal és ki is próbálhattuk a modern kanapékat, foteleket.

Majd a szépségünket és egészségünket megőrző szakmák csokrából válogattunk, megtudtuk, mit csinál a fodrász, a kozmetikus és a gyógytornász.

Ezt követően a városunk legjelentősebb gyárainak egyikében, a WAMSLER Háztartástechnikai Zrt.-nél tettünk látogatást, a hegesztő szakmával ismerkedtünk, a Tarján Glass Kft.-nél pedig ki is próbálhattuk az üvegfúvást.

A Nógrád megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakembereivel is felejthetetlen perceket töltöttünk és a fagyizás sem maradt el.

Nagyon jó hangulatban telt ez a néhány nap!