Üdvözöljük a

Üzemlátogatási körút a Salgótarjáni Ipari Parkban

honlapján!

-

Üzemlátogatási körút a Salgótarjáni Ipari Parkban

Szerző: Reichardt Barbara| | 2014. február 24.

Három üzem látta vendégül a szakmák iránt érdeklődő hetedik osztályos tanulókat. Elsőként a Sinia Bútorgyártó Kft. vendégszeretetét élvezhettük, ahol Bíró Tivadar általános igazgató meghívására az ülőbútorgyártás folyamatát tekintettük meg a szivacsok behúzásától egészen a kamionokra való felpakolásig. Jusztin Attila termelési vezető és Piláth Andrea asszisztens vezetett minket körbe a hatalmas üzemcsarnokban.

Legnagyobb sikert az a motoros szék aratta, amely úgymond felsegíti a benne ülőt, mint egy mini katapult. Volt olyan tanuló, aki mindkét szülőjével találkozhatott, hiszen az anyukája a varrodában, apukája a kárpitos részlegen dolgozik.

 

Ezt követően a Palóc Nagykereskedelmi Kft. S-top raktáráruházában kalauzolt körbe Bakos Sándor üzletvezető, akitől megtudtuk, mi az a gondola, és miért nem a zöldségfélék kerülnek a bejárat közelébe, mint más külföldi tulajdonú áruházláncnál.

 

Végül a HE-DO Útépítő Kft.-nél tekinthettünk be a telep mindennapjaiba. A lányokat Varga Ildikó vállalkozási asszisztens részletes beszámolója, míg a fiúkat Csernák Gábor bemutatója kötötte le leginkább. Felmászhattunk a betonkeverő berendezés irányító szobájába, és a legbátrabb fiú egy sok tonnás homlokrakodót is beindíthatott a hozzáértők felügyelete mellett.

 

A délelőtt nagyon hasznosan telt, sok új információval gazdagodtak a tanulók.

 

Ezúton is köszönjük mindhárom cégnek, hogy lehetőséget biztosítottak az érdeklődők számára.

 

Várjuk továbbra is azon cégek szíves jelentkezését, akik fontosnak tartják a tevékenységük bemutatását és szívesen látnak felsős tanulócsoportokat üzemlátogatás céljából.