Üdvözöljük a

Végéhez ért a „Pályaválasztási Kiállítás 2013”

honlapján!

-

Végéhez ért a „Pályaválasztási Kiállítás 2013”

2013. október 22.

Mind a hat helyszínen befejeződött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett pályaválasztási roadshow, melyben a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is fontos szerepet vállalt.

Salgótarjánban a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola adott otthont a rendezvénynek, a Bátonyterenyei Járásban a Kossuth Lajos Tagiskola, majd Pásztón a Pásztói Általános Iskola. A rákövetkező héten a Szécsényi Járás tanulói a Varsányi Általános Iskolában tekinthették meg a kiállítást, a Balassagyarmat környékiek a Vármegyeháza patinás dísztermében, s végül a Rétsági Járásban a Diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola fogadta be a rendezvényt.

 

Több mint kétezer tanuló vehetett részt a rendezvényen, ahol a középiskolák standjai mellett a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standját is megtekinthették az érdeklődők.

 

Mindezek mellett a kamara kérésének eleget téve a térség néhány gazdálkodója is bemutatta termékeit, munkaeszközeit, hogy a tanulók mind szélesebb palettáját ismerhessék meg a választható szakmáknak.

 

Külön köszönjük a közreműködő cégek segítségét:

Axamo Ruhaipari Kft. Kazár

FA-HÉJ Faipari és Kereskedelmi Kft. Salgótarján

Fabogár Kft. Pásztó

Pothoroczki Szabolcs egyéni vállalkozó Szécsény

Jagyutt Cukrászat Balassagyarmat

TEMALA Bt.- Gesztenyéskert Szécsény

Wamsler SE Salgótarján

Gabonás Pékség Kft. Balassagyarmat

Fábri Anikó - Anna Étterem Rétság

 

Reméljük, hogy a résztvevő tanulók és szüleik sok fontos információt kaptak, melyek segítenek meghozni a döntést, merre tovább, melyik iskolát, melyik szakmát lenne érdemes választani.