Üdvözöljük a

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272930  

Kamarai választás 2016

2016. július 22.
  • Tagozati ülések időpontjai
  • Tisztújító küldöttgyűlés időpontja
  • Mandátumok száma

Hiányszakmát tanulók figyelmébe: változások a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjjal kapcsolatosan

2016. szeptember 5.

Jó hír a szakgimnáziumban hiányszakmát tanulók számára, hogy a 252/2016. (VII. 24.) Kormányrendelet alapján a jövőben már ők is ösztöndíjra jogosultak. A szorgalmas szakgimnazisták akár 50.000 Ft-os ösztöndíjban is részesülhetnek havonta.

Vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtása

2016. augusztus 29.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó iratok benyújtási rendje.

Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer

2016. augusztus 11.

Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer, amelyben az új szakgimnáziumi kerettantervi struktúra felmenő rendszerben épül ki, így egyelőre csak az első évfolyamot érinti – mondta Cseresnyés Péter.

Vállalkozz digitálisan!

2016. június 30.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezéssel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában a kis- és közepes vállalkozások informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, melyet 2016. június 29-én mutattak be a gazdasági szféra Nógrád megyei szereplőinek Salgótarjánban.

Népi iparművész elismerést kapott a litkei csuhéfonó

2016. június 6.

A Litkén élő Kanyó Alfonzné 2008. óta foglalkozik csuhézással, elsősorban használati és dísztárgyakat készít hagyományos technikával.

Elektronikus perkapu

2016. május 6.

Meg akar-e szabadulni mindentől, ami fölösleges: elfekvő raktárkészleteitől, megmaradt alapanyagaitól, gépeitől, műszereitől? Akar-e áron alul vásárolni?

2016. április 4.

A KLM Raktár Kft elsősorban vállalkozások számára olyan webfelületet nyitott meg, melyen jó eséllyel meg lehet szabadulni elfekvő készleteitől, fölöslegessé vált gépeitől, műszereitől, ingatlanjaitól.

Felhívás

2016. március 8.

Az  EU-ból, így Magyarországról Egyiptomba történő kiszállításokra vonatkozóan!

Hiányszakmák a 2016/2017. tanévben Nógrád megye

2016. március 7.

A Magyar Közlöny 2015. évi 149. számában megjelent a Kormány 297/2015. (X.13.) Korm.rendelete a 2016/2017. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2016/2017. tanévben induló képzések tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakképesítéseiről

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak pályázat

2016. március 3.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

Nyilvános Konzultáció a Kínával szembeni dömpingvámok számítási metodológiájában bekövetkező lehetséges változásokról

2016. február 18.

Tisztlet Tagvállatunk!

 

Az Európai Bizottság Hatástanulmányt készít az Európai Unió iparát és foglalkoztatottságát érintő kérdésben, amely Kína piacgazdasági státuszának kérdéskörével függ össze. Kína piacgazdasági státusza a Kínával kapcsolatos antidömping vámok számításának metodológiáját befolyásolhatja.

Elindult a KKV-k informatikai képességeinek fejlesztését valamint versenyképességük javítását célzó kamarai program

2016. február 10.

Az MKIK vezetésével megvalósuló programról részletesebben a területi kamaráknál, illetve az alábbi sajtóközleményből tájékozódhatnak.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

EU-Ukrajna szabadkereskedelmi megállapodás

2016. február 3.

Hatályba lépett a szabadkereskedelmi megállapodás az Európai Uniós és Ukrajna között.

TSZSZ szakértői pályázat

2016. szeptember 27.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. augusztus 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Üzleti delegáció Minszkbe (Belorusz) - 2016. szeptember 27-29.

2016. augusztus 16.

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy Dr. Szabó László, miniszterhelyettes társelnökletével a Magyar-Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) hetedik ülésére a tervek szerint 2016. szeptember 28-29. között kerül sor Minszkben, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére üzleti delegációt szervez.

Legyen az Év Felelős Foglalkoztatója 2016-ban!

2016. augusztus 8.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a HR portállal együttműködve pályázatot hirdet az Év Felelős Foglalkoztatója 2016 címmel. Legyen startup vagy globális szervezet, ez egy egyedülálló lehetőség, hogy bemutassa erőfeszítéseit és eredményeit, országos elismerést szerezzen, megismerje mások gyakorlatait és hosszú távú kapcsolatrendszert építsen ki.

Bursai kiállítások 2016

2016. július 19.

Bursai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató levelei a 2016-os év második felében Bursaban megrendezésre kerülő kiállításokról.

SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK GYŐZTESEIT KÖSZÖNTÖTTÉK A PARLAMENTBEN

2016. június 10.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Kamarai beszélgetések a gazdaságról

2016. május 12.

Újszerű és mindenképpen említésre méltó programot indított útjára a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Újra dobogón a nógrádiak

2016. április 21.

Április 18-20 között zajlott az idei Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntője 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén. Nagy örömmel számolhatunk be, hogy kis megyénkből újra dobogóra állhatott egy versenyző: Békési Boglárka Réka ezüstérmes lett eladó szakképesítésben a Szakma Sztár Fesztiválon.

MKIK Gazdasági Évnyitó

2016. március 10.

A miniszterelnök azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, a 2017-es költségvetést próbálja meg úgy elkészíteni, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll. Orbán Viktor erről március 10-én Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján számolt be.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Döntőbe jutott Nógrád megyei versenyzők

2016. március 7.

Örömmel tesszük közzé a hírt, hogy négy Nógrád megyei versenyző jutott be a 2016-os Szakma Kiváló Tanulója, illetve Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Döntőjébe:

 

 

Szakma

Név

Iskola

1.

CAD-CAM informatikus

Bodzási Zoltán

SSZC Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari, és Informatikai Szakközépiskolája

2.

Eladó

Békési Boglárka Réka

SSZC Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

3.

Kereskedő

Szerémi Alexandra Szabina

SSZC Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

4.

Kőműves és hidegburkoló

Dola Huba

SSZC Szondi György Szakközépiskolája, Szakiskola és Speciális Szakiskolája

A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

Megjelent az új OKJ

2016. március 5.

 

Felülvizsgálták és módosították az államilag elismert szakképesítéseket tartalmazó Országos Képzési Jegyzéket. 2016. szeptember 1. után csak az új OKJ szerint indíthatók képzések.
A rendeletet a Magyar Közlöny 2016. évi 24. számában hirdették ki.

Egy év haladékot kapnak a cégek a törzstőke emelésére

2016. március 1.

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le. A döntés értelmében a kft.-knek legkésőbb 2017 tavaszáig kell hárommillió forintra emelniük törzstőkéjüket.

Előadás a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítésének új szabályairól

2016. február 11.

Tisztelt Cégvezető, Intézményvezető!

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és könyvelőjét A szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítésének új szabályai című előadására

A cukrász, pincér, szakács szakmákban is lehet versenyezni az EuroSkills, WorldSkills versenyeken

2016. január 21.

Örvendetes, hogy a nemzetközi versenyekre nevezett szakmák köre bővült a cukrász, pincér és szakács versenyszámokkal, szakmákkal.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara meghirdette a cukrász, szakács és pincér szakmákban a válogató versenyekre történő jelentkezés lehetőségét. Cukrász szakmában jelenleg csak WorldSkills versenyre lehet, mivel a EuroSkills versenyszámai között nem szerepel .

A szakmákat és a jelentkezési határidőket az alábbi táblázatban lehet megtekinteni: