Üdvözöljük a

Tájékoztató a visszavont engedélyű vagy eltűnt cégtől online pénztárgépet vásárló károsultaknak

honlapján!

-

Tájékoztató a visszavont engedélyű vagy eltűnt cégtől online pénztárgépet vásárló károsultaknak

2014. február 28.

Tisztelt Vállalkozó!        

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatára a kormány bizonyos körnek meghosszabbítja a kasszák cseréjéhez nyújtott 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidőt. A kormány szerdai ülésén azt a határozatot hozta, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó cégek (Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft.) és az eltűnt cég (Patkós Cassa Kft) ügyfeleinek kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidőt 2014. április 30-ig.

Az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozások a mostani és az ezt megelőző két intézkedéseknek köszönhetően anyagi kár nem érheti.

 

Felhívjuk továbbá figyelmét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2014. február 26-i közleményére, melyben tájékoztatást adnak a támogatás kiutalásáról, ha a pénztárgépet nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal került megszemélyesítésre.

 

http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/tamogatas_kiutalas.html

 

A támogatás kiutalása az üzemeltető vagy az eladó részére történhet:

 

1. Ha az eladó a pénztárgépet támogatással nem csökkentett, teljes vételáron értékesítette, úgy az üzemeltető a támogatás összegének kiutalását igényelheti az adóhatóságtól a megfelelő igazolások benyújtásával.

 

2. Ha az eladó a pénztárgépet támogatással csökkentett vételáron értékesítette, úgy a támogatás összegének kiutalását az eladó igényelheti az állami adóhatóságtól a megfelelő igazolások benyújtásával.

 

Minden további fejleményről, intézkedésről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önt.

Amennyiben kérdései vannak, vagy segítséget szeretne igénybe venni, kérjük, keresse fel a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarát vagy az MKIK szakembereit (kovacs.judit@mkik.hu e-mail címen), akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

 

 

Budapest, 2014. február 28.