Üdvözöljük a

Vám,jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés

honlapján!

-

Vám,jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés

Szerző: Sréter István | 2023. szeptember 1.

Az MVSZ szervezésében Vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés indul.

 

Az MVSZ tájékoztatása szerint, a képzés célja a szakmai karrier megalapozása, amivel a képzés eredményes befejezése után a szakemberek alkalmasak lesznek vám, jövedéki és termékdíj asszisztensként érdemben elvégezni a kereskedelmi ügyeleteknél felmerülő részfeladatokat, az ügyintézői munkakörben foglalkoztatottak felügyelete és irányítása mellett.

 

A szakmai képzés 120 órás, mely a programkövetelmény szerinti kimeneti kompetenciákra készít fel (plusz EPR elemekkel kiegészítve) az alábbi tematikai egységekkel: áruosztályozás, vám, jövedéki és termékdíj és ügyvitel alapismeretek. A képzés személyes és online tartott, elméleti és gyakorlati kontakt órákkal, és az e-learning felületre feltett szakmai anyagokkal, gyakorló anyagokkal végzett önálló tanulással valósul meg. A képzés egy online záróvizsgateszttel ér véget, amely minőségbiztosítási céllal és a képzésen megszerezett tudás mérésére szolgál, de nem azonos a szakképzettséget tanúsító szakmai vizsgával (az külön vizsgaközpontban történik, amelyre a csoportnak az MVSZ időpontot szervez).

A képzés indulása:

  • a képzés 2023. október 28-án kezdődik és március 2-án konzultációval ér véget
  • szombati oktatási napokkal (6/8 tanórás oktatási napok)
  • a képzési csoport 20 fős jelentkezés esetén indul, a csoportba maximális létszáma – a valóban hatékony ismeretszerzés érdekében – 30 fő.

 

Az ASSZISZTENS-i képzés áránál az MVSZ biztosítja a logisztikai társszervezeteinek (MLBKT, MSZSZ, MLE, MLSZKSZ) és az MVSZ Képzési Központhoz együttműködési szerződéssel kötődő társszervezetek felé a tagsági kedvezményt, a csoportos, a törzsvásárlói, és a speciális személyi kedvezmények mellett.

 

A pontos tanmenet ütemezést és a részleteket az MVSZ weboldalán a Képzési Központ vámügyintézői képzésre vonatkozó információinál lehet megtekinteni, ezen a linken: https://mvsz.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vam-jovedeki-es-termekdij-asszisztens-kepzes/

 

Az ASSZISZTENSI képzésre jelentkezni az MVSZ új weboldalán az alábbi linken található elektronikus jelentkezési lapon lehet: https://mvsz2.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vam-jovedeki-es-termekdij-asszisztens-kepzes/ 2023. október 24-ig . A linken található jelentkezési lapon az érettségi tanúsítvány másolatát szükséges feltölteni!

 

Akik érettségivel rendelkeznek, az asszisztensi munkakörbe már ezzel a képzéssel bekerülhetnek és a jövő őszi MVSZ vámügyintéző képzésben folytathatják a karrierútjukat.

Az MVSZ azoknak a cégeknek is ajánlja a képzést, akik saját nevelésű munkaerőt szeretnének elérni, hiszen a szombati képzési napokkal a hét közbeni foglalkoztatás melletti tanulás hatékony fejlődést biztosíthat.