Üdvözöljük a

Vámügyintézői képzés

honlapján!

-

Vámügyintézői képzés

Szerző: Sréter István | 2023. szeptember 1.

Az MVSZ szervezésében Vámügyintézői képzés indul.

 

A felhívás szerint a Vámügyintéző képzés 458 óra időtartamú, az új programkövetelmény szerinti „Áruosztályozási ismeretek”, „Vámjogi ismeretek” és „Ügyintézést támogató egyéb szakmai ismeretek” modulokhoz rendelt kimeneti követelmények megszerzését biztosító tematikát öleli fel (166+250+42 óra).  A képzés időtartamába 302 tanórai foglalkozás (22 nap tantermi és 25 nap online platformon élő időben megtartott oktatási napon), 2 telephelylátogatás, illetve 144 óra önálló felkészülést jelentő tananyag tartozik. 

 

A bemeneti feltételként meghatározott alapkövetelmény az érettségi, az elvárt szakmai előképzettséget pedig vagy meghatározott szakmai végzettség, vagy munkakörtől függően fél/egy éves vámszakmai feladatok ellátásával töltött szakmai gyakorlat adja, amely a logisztikai és hulladékgazdálkodási horizontális átjárhatóságot kiemelten kezeli.

Az idei képzés 2023. november 15-én kezdődik (minimum 20, maximum 34 fős csoporttal), az intenzív tanmenetnek köszönhetően az utolsó tananyagegység teljesítését mérő modulvizsga 2024. június 29-én lesz. Figyelem! Az új rendszerben a képzés lezárását a képzés teljesítését igazoló tanúsítvány kiadása jelenti, de a hivatalos vámügyintéző szakképesítés megszerzését jelentő képesítő vizsga külön vizsgaközpontban történik. Az MVSZ Képzési Központ minden képzési csoportnak vállalja az első vizsgalehetőség szervezését.

 

A képzésre való jelentkezéskor két csomag közül lehet választani:

  • A képzési ALAPCSOMAG tartalmazza:
  • a képzés tananyaga a tantermi és az online órákon, valamint ezek háttéranyagainak (diasor, jegyzetek, szakmai olvasmányok, hasznos linkek) az e-learning felületen való elérését,
  • a képzési adminisztrációt és adatszolgáltatást,
  • a gyakorló kérdések kérdésbanki elérését, valamint
  • a tananyagegységeket záró modulvizsgákat (egy leszervezett időpontra).
  • A képzési PRÉMIUM CSOMAG ára tartalmazza az alapcsomagon felül
  • az elmulasztott oktatási napok pótlását biztosító videóanyagot,
  • a modulzáróvizsgák előtti konzultációt,
  • a tananyagegységet záró modulvizsgákra kialakított próbavizsgatesztet.

Az ALAPCSOMAG-ról a képzés folyamán is át lehet igény szerint a PRÉMIUM CSOMAGRA váltani, ha az időbeosztás vagy az egyéni körülmények miatt szükséges.

 

A vámügyintéző képzés áránál továbbra az MVSZ biztosítja a logisztikai társszervezeteinek (MLBKT, MSZSZ, MLE, MLSZKSZ) és az MVSZ Képzési Központhoz együttműködési szerződéssel kötődő társszervezetek felé a tagsági kedvezményt, a csoportos, a törzsvásárlói, és a speciális személyi kedvezmények mellett.

 

A pontos tanmenet ütemezést és a részleteket az MVSZ weboldalán a Képzési Központ vámügyintézői képzésre vonatkozó információinál lehet megtekinteni, ezen a linken: https://mvsz.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vamugyintezoi-kepzes/

 

A Vámügyintézői képzésre jelentkezni 2023. november 11-ig a https://mvsz.eu/kepzesi-kozpont/szakmai-kepzesek/vamugyintezoi-kepzes/  oldalon található elektronikus űrlapon a bemeneti feltételek meglétét és az igénybe venni szándékozott kedvezményeket megalapozó dokumentumok feltöltésével együtt lehet.