Üdvözöljük a

2020 - Indul a kamarai gyakorlati oktatói képzés

honlapján!

-

2020 - Indul a kamarai gyakorlati oktatói képzés

Szerző: Balog Violetta | 2020. március 5.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lebonyolításra kerül az 50 órás képzés, melyre már várjuk a jelentkezéseket. 
A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben. 

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény és a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet alapján.

 


A jogszabály mind a tanulószerződéssel, mind az együttműködési megállapodással tanulót foglalkoztató szervezetekre vonatkozik, tehát már érinti az összefüggő szakmai (nyári) gyakorlatot is, amely együttműködési megállapodás alapján történik.

 

Mentességben részesül az, aki az alábbi feltételek egyikének megfelel:

  • mestervizsgával rendelkezik;
  • a szakképesítés szakirányának megfelelő felsőfokú végzettséggel és legalább 2 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik;
  • szakirányú szakképesítéssel és felsőfokú végzettséggel, valamint legalább 5 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik;
  • 60. életévét betöltötte.

További információ a feltételekről és a képzésről, mentességi feltételekről:
Praznovszky Judit
gyakorlati oktatói képzési referens
Tel.: 32/520-867, 70/317-1592
e-mail: pjudit@nkik.hu
3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.