Üdvözöljük a

Megjelent a Nógrád Megyei Gazdaságvédelmi Együttműködés első hírlevele

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2
3
45678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Megjelent a Nógrád Megyei Gazdaságvédelmi Együttműködés első hírlevele

Szerző: Balog Violetta | 2020. április 30.

Nógrád Megye Önkormányzata a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzet kihirdetésére reagálva három prioritásból álló programcsomagot állított össze a helyi gazdasági szereplők számára, ennek egyik eleme a rendelkezésre álló erőforrások koordinálása, a pénzügyi források lehető leghatékonyabb felhasználása. Az önkormányzat törekvéseiben a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is együttműködő partnerként jelenik meg.

Az első hírlevélben a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedéseket, tudnivalókat és igénybe vehető könnyítéseket, támogatási lehetőségeket foglalja össze a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezete, továbbá a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

 

A vállalkozók az adózással kapcsolatos terhek csökkentésétől az aktuálisan igénybe vehető, akár nulla százalékos kamatú hitellehetőségeken át a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások ismertetőiig kaptak aktuális információkat a lehetőségekről.

 

Nógrád Megye Önkormányzata programcsomagjának további elemei a termelőket támogató, "Vedd a nógrádit!" elnevezésű törekvés, továbbá az uniós és hazai forrásokból folyamatban lévő megyei projektek megsegítését célzó "Projekt doktor" kezdeményezés.