Üdvözöljük a

Mesterlevél átadó ünnepség

honlapján!

-

Mesterlevél átadó ünnepség

Szerző: Sréter István | 2023. január 13.

2022. december 7-én rendezte meg idei Mesteravató Ünnepségét a Megyeházán a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK), ahol összesen 25 fő vehette át mesterlevelét hegesztő, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, illetve épület- és szerkezetlakatos szakmában. Az NKIK a képzések kezdete, azaz 2002 óta immáron 319 mesterlevelet adott át, számos szakma jeles képviselőjének.

 

Az eseményen jelen volt Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) alelnöke, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Vereczkey Zoltán az aktuális energetikai és gazdasági folyamatokról szóló előadásában kifejtette: a kézműves szakmák és tevékenységek nélkülözhetetlen alapelemei egy jól működő gazdasági szerkezetnek.

Az ünnepségen kamaránk elnöke dr. Tordai Péter megköszönte a cégeknek, hogy a tanulóképzés jobbítása érdekében biztosították a mesterek részvételét, és megteremtették a felkészülésükhöz azokat a feltételeket, amelyek szükségesek voltak a vizsgák teljesítéséhez. Külön köszönetet mondott az Alstom Csoporthoz tartozó mátranováki Bombardier Transportation Hungary Kft.-nek, valamint az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskolának, melyek saját műhelyüket vizsgahelyszínként rendelkezésre bocsájtották.

Kamaránk idén egy aranykoszorús mester címet is odaítélt egy, a szakmájában több évtizede tevékenykedő személynek. Az elismerést Melihercsik János villanyszerelő mester vehette át, aki 1970-ben kezdte pályafutását, 1990-ben pedig a mesterlevelet is megszerezte. Melichercsik János pályafutása során dolgozott a salgótarjáni Vegyépszer üzemfenntartási vezetőjeként, majd műszaki igazgatójaként, majd 1993-tól 2017-ig az általa is alapított Pirazol Kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt. Ez idő alatt több szakmunkástanuló gyakorlati oktatását végezték az ő irányítása mellett. 2004 óta az NKIK Ipari Tagozatának alelnöke, a választási bizottság elnöke, de mestervizsga és szintvizsga elnökként is tevékenykedik.

Az ünnepségen mindemellett az idén kinevezett 11 mesterelnök megbízólevele is átadásra került.