Üdvözöljük a

Tájékoztatás az NKFIH támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról

honlapján!

-

Tájékoztatás az NKFIH támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról

2020. szeptember 17.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban: NKFIH) tájékoztatást tett közzé honlapján a COVID-19 fertőzés okozta humánjárvánnyal összefüggésben a támogatási szerződésben előírt egyes határidők meghosszabbításáról.

A tájékoztató alapján a Hivatal a 2020. április 9. napján közzétett közleményének (Közlemény a COVID-19 fertőzés okozta humánjárvánnyal összefüggésben) 3. pontjában szereplő, az ott rögzített rendelkezések alkalmazására vonatkozó határidőt 2020. december 31. napjáig meghosszabbítja.

 

Ennek értelmében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatott projektek megvalósítására és finanszírozására létrejött támogatási szerződések és támogatói okiratok (a továbbiakban: Támogatási Szerződés) mellékletét képező Teljesítési Feltételekben szereplő,

  • a számlaösszesítő alapján kijelölt számlák és bizonylatok benyújtására vonatkozó határidőt, valamint
  • a rész- és záróbeszámolókhoz, a szakmai fenntartási és haladási beszámolókhoz (fenntartási jelentésekhez), továbbá a számlaösszesítő alapján kijelölt számlákhoz és bizonylatokhoz kapcsolódó hiánypótlásokra vonatkozó határidőket

az NKFIH átmeneti jelleggel, 2020. december 31. napjáig terjedő időtartamra 30 napra módosítja.

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy 2021. január 1-jétől a Teljesítési Feltételek érintett rendelkezéseinek a 2020. április 9. napját megelőzően hatályos változatát kell ismételten alkalmazni.

 

Bővebb tájékoztatás a https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-hirei/covid-19-fertozes-hataridok-meghosszabitasa linken érhető el.