Üdvözöljük a

2011 év

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
25262728293031

2011 év

2011. május 3.

Társas Vállalkozás kategóriában a Palócföld Gazdaságáért díjat kapja a kazári AXAMO Kft.

 

A 2002-ben alakult AXAMO Kft a nagy múltú Váci Kötöttárúgyár mintegy 45 éves múltra visszatekintő tevékenységét viszi tovább. A kezdetben néhány fős vállalkozás mára mintegy 85 főt foglalkoztató üzemmé fejlődött, ami a kétezer lélekszámú Kazáron meghatározó jelentőségű. Annak fényében, hogy a könnyűipar a térségben szinte teljes egészében megszűnt és az AXAMO kft fejlődni tudott, a teljesítményük még inkább dicséretes.

Komoly export teljesítményük mellett büszkék lehetnek saját, „axamó” márkanevű sport és szabadidő ruháikra

Sikerük záloga: a folyamatos fejlesztés, a pályázatok adta lehetőségek kihasználása, a tudatos, magas színvonalú kádermunka, hatékony marketing, áldozatkész színvonalas vezetői tevékenység.

 

 

Magánszemély kategóriában Palócföld Gazdaságáért díjat vehet át Berenténé dr. Kurucz Erzsébet

 

Neve összeforrott a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Megalapítója a megyei kamarának, mindemellett aktívan részt vett az országos kamara létrehozásában. 1990-től vezetője kezdetben az Észak-magyarországi Gazdasági Kamarának majd a jelenlegi Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. Nevéhez színvonalas bel- és külföldi szakmai programok, konferenciák, kiállítások fűződnek, melyek a megyei vállalkozók széles körének nyújtanak segítséget gazdasági kapcsolataik építésében. Számos szolgáltatás bevezetésével tette lehetővé, hogy a megye vállalkozói szakmai segítséget kapjanak cégük megalakításához, működtetéséhez, esetleges problémáik megoldásához: úgy mint a Nógrád Megyei Békéltető Testület, az EIC Iroda, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata. Vezetői tevékenységének legújabb eredménye, hogy a vállalkozások forráshoz jutását, az Új Széchenyi Terv elérését segítő információs pont kialakításával tudja támogatni a kamara. Tevékenysége legfrissebb sikerének tartjuk, hogy 61 magyar és 32 szlovák kiállítóval újra lehetett indítani a PALÓCFÖLDÖN Kiállítást és Vásárt, amely nem csak a határ innenső és túloldalán levő vállalkozások bemutatkozásának adott lehetőséget, hanem szakmai programokkal is segítette a két térség dinamikus fejlődését.

Kamaránk elnöksége nem csak szakmai munkásságát, hanem példamutató emberi magatartását, környezetére ható pozitív egyéniségét is el kívánja ismerni ezzel a díjjal.

 

 

A Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a salgótarjáni Nógrád Volán Zrt. kapja

 

A Nógrád Volán Zrt. jogelőd szervezete 1949. április 1-jén kezdte meg működését, a foglalkoztatottak száma jelenleg 648 fő. A Nógrád Volán Zrt. alaptevékenysége a 216 db autóbusszal végzett személyszállítás. A társaság 187 busszal látja el Nógrád megye menetrendszerinti helyközi, távolsági és helyi közlekedését.

Nógrád Volán Zrt. 1998 óta, folyamatosan képez tanulószerződéssel szakmunkás tanulókat autószerelő, karosszérialakatos, valamint autóelektronikai műszerész és közlekedésgépészeti technikus szakképesítésekben, amely a cég munkájának mai is fontos részét képezi.

A Nógrád Volán Zrt. gyakorlati képzőhelye, tanműhelyként működik, ahol a kezdetektől tanévenként átlagosan 15-20 fő tanuló részesül magas színvonalú gyakorlati képzésben. A szakmunkás tanulóknak helyet adó autólaborban dolgozó, magasan kvalifikált mesterlevéllel rendelkező gyakorlati oktatók lelkiismeretes és alapos munkájuknak köszönhetően mintegy 134 tanuló tett eredményes szakmunkás vizsgát és szerzett szakmunkás bizonyítványt autószerelő, karosszérialakatos, autóelektronikai műszerész, közlekedésgépészeti technikus, közútijármű-gépész szakképesítésekben.  

A Nógrád Volán Zrt. szakképzésen való aktív szerepvállalásának köszönhetően idén 4. alkalommal biztosított 11 autóbuszt 520 szakmunkás és általános iskolás tanuló részére a Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny döntőjére, Budapestre.

A szakképzésért folytatott tevékenységéért a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nógrád Volán Zrt.-nek  a Nógrád Megye Szakképzéséért díjat adományozza.