Üdvözöljük a

Nagy Sándor szikvízkészítő

honlapján!

-

Nagy Sándor szikvízkészítő

Szerző: Berta Csaba | 2017. május 22.

 

 

 

Nagy Sándor vállalkozása 1993-ban indult egy kihasználatlan, 30 négyzetméteres alagsori helyiségben Pásztó hasznosi városrészében. Egy barátja javaslatára – az akkoriban országosan egyre keresettebb – műanyag flakonba töltött szódát kezdtek el forgalmazni a környékükön.


Az ötlet telitalálatnak bizonyult. Folyamatosan növekedett a kereslet az ásványvizük iránt, így előbb szükségessé vált egy teherautó vásárlása – amely egyúttal az első alkalmazott felvételét is jelentette –, majd 2002-ben az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelően felépítették 200 négyzetméter alapterületű üzemüket, ahol napjainkban is folyik a gyártás – immár három alkalmazottal. A beruházás során lecserélték a teljes hűtő és töltő gépsort, valamint beiktattak egy mosóberendezést.


A kezdetekben 1,5 literes műanyag flakonokba és ballonokba töltötték a szódát. Ma már jól tisztítható flakonokban és saválló, 20 literes ballonokban szállítják a megrendelőhöz a terméket. 2005-től a szűrt, szénsavas vizet fél- és másfél literes palackokba töltik, és Mátrai víz néven forgalmazzák.


Egyre több cégtől, főként vendéglátóhelyek részéről jelentkezik az igény a hagyományos, régi szódásüvegekbe töltött szóda készítésére is.

Napjainkban három teherautóval végzik a szállítást. Kapacitásuk lehetővé teszi, hogy bővítsék ellátási területüket, ezért várják új megrendelők érdeklődését.