Üdvözöljük a

KÖZLEMÉNY!

honlapján!

-

KÖZLEMÉNY!

Változik a kamarai hozzájárulás befizetésének rendje !

 

 

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5000,- Ft kamarai hozzájárulás befizetésének rendje 2022. január 1-től megváltozott. A változás fontos eleme, hogy az idei hozzájárulást már új bankszámlaszámra szükséges befizetni.

Az új rendszer:
A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a következő számlaszámra:

  • 12100011-10639683 (Gránit Bank)
  • A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.
  • A befizetés határideje továbbra is március 31.

A tartozás rendezésének módja:
Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt még a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé kell rendezni.

  • Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,
    Számlaszám: 10103726-01000500-01003004 (Budapest Bank Zrt.)

Tájékoztatjuk, hogy 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a területi kamarai hálózathoz - esetünkben a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához - kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara