Üdvözöljük a

Muskátli Vendéglő

honlapján!

-

Muskátli Vendéglő

Szerző: Berta Csaba | 2017. május 22.

 

 

 

Tarnócziné Lenner Katalin vezetésével családi vállalkozásként nyílott meg 1987 őszén a Muskátli Vendéglő, mely 1993-ban melegkonyhás egységgel bővült. Az étterem az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Hollókőn csendes környezetben várja a vendégeket. A tulajdonos a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy a hagyományos palóc ízeket megismertesse a településre látogató turistákkal.

 

A Muskátli Vendéglőben a nyitás óta fogadnak csoportokat, úgy, hogy azokat érkezésüktől kezdve a faluból történő távozásukig igyekeznek tartalmas programokkal ellátni. Ebben nagy segítségükre van Kelemen Istvánné, Piroska néni, aki Hollókő díszpolgára. A palóc asszony egyedi stílusával mutatja be Hollókő értékeit, szórakoztatja a vendégeket, legyen az gyerekcsoport, vagy akár egy államfő. A vendéglő által nyújtott minőségi, barátságos és tisztességes szolgáltatásoknak köszönhetően sok visszajáró vendéggel büszkélkedhetnek.
 
Katalin férje, Tarnóczi Lajos, a kezetektől tagja a vállalkozásnak. Eleinte segítő családtagként, néhány évvel később pedig már alkalmazottként vesz részt a munkában. A vendéglőben – szezontól függően – 4-8 fő alkalmazott dolgozik. A 90-es évek elejétől szakképzéssel is foglalkoznak, azaz vendéglátóipari tanulók töltik náluk gyakorlati idejüket.

A Muskátli Vendéglőt 2006-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöki tábla elismerésben részesítette.
 
Ha Hollókőre látogat, térjen be a Tarnóczi-család éttermébe, és kóstoljon bele Palócföld ízeibe!