Üdvözöljük a

Regisztrált vállalkozások ADATBÁZISA

honlapján!

-

Regisztrált vállalkozások ADATBÁZISA

2013. március 6.

Lezajlott a vállalkozások kötelező regisztrációja, a törvényi előírásnak megfelelően a mai naptól

 

IDE KATTINTVA

 

elérhető a regisztrált vállalkozások on-line adatbázisa

 

 

melyben ún. töredékszavas kereséssel – adószám, név, településnév vagy a tevékenység megnevezése alapján – valamennyi regisztrált vállalkozás adatai megtalálhatók.

 

Az adatbázis folyamatosan bővül. Egy-egy vállalkozás akkor kerülhet be a nyilvános rendszerbe, ha a rögzített adatok és a kamarai hozzájárulás befizetése összekapcsolásra került.

Sajnos több banki utalás esetében nem sikerült a befizető beazonosítása, mert az utaláskor nem tüntették fel az adószámot és a befizető neve és bankszámlaszáma alapján sem egyértelmű, hogy melyik regisztrált vállalkozáshoz köthető a befizetés.

 

Emellett számos vállalkozás nem tett eleget a kamarai hozzájárulás befizetési kötelezettségének. A beérkezett és feldolgozott adatlapok száma jelentősen meghaladja a befizetések számát. Hamarosan megkezdődik a regisztrációt elmulasztók megkeresése is. A rendelkezésre álló adatállományok alapján leszűrhetők azok a társas- illetve egyéni vállalkozások, amelyek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségüknek. A feldolgozást követően ezek a vállalkozások felszólítást fognak kapni.

 

A regisztrációs díj ADÓK MÓDJÁRA BEHAJTHATÓ!

 

A kérelmező a nyilvántartásba vételről e-mail cím birtokában a területi kereskedelmi és iparkamarától elektronikus értesítést kap arról, hogy az igazolás - mely tartalmazza Gktv. szerinti nyilvántartási számot és az igazolást a kamarai hozzájárulás megfizetéséről - letölthető az online regisztrációs felületről (bejelentkezés után) vagy kérhető a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain. A hozzájárulásról számla nem készül, az igazolás, amely igazolja a regisztráció megtörténtét, egyúttal a befizetést igazoló számviteli bizonylattal szembeni elvárásoknak is megfelel. Ezt az igazolást azok a vállalkozások is megkapják, akik korábban – személyes regisztráció és befizetés alkalmával – már kaptak igazolást.

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségeit, és nyitva tartási rendjét ezen a linken találja meg.