Üdvözöljük a

2016 év

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
25262728293031

2016 év

Szerző: Berta Csaba | 2016. november 24.

 

 

Palócföld Gazdaságáért díjat kapja a NORDTECHNIK Kft.

 

A Kreicsi család tagjai által alapított NORDTECHNIK Kft a Videotechnika Állami Vállalat tradicionális  tevékenységét, híradástechnikai eszközök fejlesztését, gyártását, telepítését, karbantartását vette át 1997-es alapításakor.

Kezdetekkor elsősorban a TV műsorszórók, átjátszók és CATV főállomások gyártásában, szerelésében jeleskedett, ami később bővült,  többnyire egyedi híradástechnikai termékek előállításával, TV és rádió műsorszóró állomások létesítésével, ezek antenna rendszereinek telepítésével, valamint GSM mobiltelefon állomások szerelésével. A Nordtechnik Kft. képes komplett „zöldmezős” híradástechnikai állomások építésére.

A társaság eddig mintegy 100 TV átjátszó berendezést gyártott vagy helyezett üzembe Magyarországon

Számos országos tenderen nyertesként valósított meg és létesített Tv és Fm–rádió antenna rendszert

Az országos digitális-Tv műsortovábbítás munkáiban már a kísérleti fázistól részt vesz.

Vezető híradástechnikai világcégekkel dolgozik együtt vagy végez részükre munkát.

A társaság saját gyártmányú vagy vásárolt mikrohullámú eszközökkel speciális kép- és hangtovábbítást is vállal rendezvények, élő TV közvetítések számára.

A Kft megfelelő személyi és technikai apparátussal rendelkezik a berendezések szervízeléséhez is.

Egy svájci helikopteres céggel elsőként végeztek -magyar kivitelezőként- antenna beemeléseket nagy magasságban. Ehhez a tevékenységéhez kapcsolódik a Kft fő technológiai fejlesztési tevékenysége is. Speciális eljárással nagy súlyú és méretű alkatrészek, berendezések elhelyezése, és ennek adaptálása mind több munkaterületre. Céljuk szakértői szintű tanácsadói, tervezői kapacitás létrehozása a különleges teheremelés és műtárgy elhelyezés technológiájának kidolgozására, kivitelezésére és a műtárgy elhelyezési technológia gépi eszközeinek továbbfejlesztése.

A társaság magas műszaki színvonalú, jól képzett, idegen nyelvet beszélő szakember gárdával rendelkezik, ahol ma már a korszerű technikai háttér is rendelkezésre áll. A sokrétű munkájukat kipróbált alvállalkozó partnerekkel végzik.

Az Nordtechnik Kft a Palócföld Gazdaságáért díjat folyamatosan fejlődő, magas színvonalú szakmai munkájáért kapja.

 

 

Palócföld Gazdaságáért díjat kapja a PARAT Ungarn Kft.

 

A PARAT járműipari beszállítói cégcsoport, melynek üzemei vannak a Németországi anya cégen kívül Ausztriában, Romániában és Kínában, 1998 óta van jelen Magyarországon, ezen belül is szűkebb hazánkban, Nógrádban.

A németországi anyacég rendelkezik a fejlesztési központtal, ill. itt készülnek a konszern HI-TECH termékei. Kezdetekben a szügyi üzem autóipari beszállítóként Cabrio személygépkocsikhoz készített nyitható textiltetőket. Vevőik között volt az összes nagyobb autó gyártó, az AUDI, a BMW, a Mercedes, a Volvo, Ferrari, Porsche. Később a termelést bővítették haszongépjárművek burkolati elemeinek a gyártásával, ami természetesen együtt járt a gyártócsarnok bővítésével is.

Egy idő után a bővítgetés már nem bizonyult hathatós megoldásnak, 2014-ben megkezdték egy új telephelyen az új gyártócsarnok építését, ami 10 hónap múlva átadásra is került. A 12 ezer négyzetméter alapterületű üzemben, a legmodernebb technológiával jelenleg 160 ember dolgozik.

A termelésben három fő profiljuk van:

műanyag ipari termékek: külső-belső burkolati elemek lakókocsihoz, munkagépekhez és mezőgazdasági gépekhez,

autóipari termékek: személygépkocsikhoz, mint BMW, AUDI.PORSCHE, ROLLS-ROYCE, külső, belső kiegészítők,

műszaki táskák, amiből közel 140 félét gyártanak.

Terveik között szerepel, hogy a meglévő technológiát továbbfejlesszék és szeretnék a jövőben a szügyi üzemet a cégcsoporton belül egy un. műanyagipari centrummá tenni.

A kérdésre, hogy miért éppen Szügyöt választották, Lantos Csaba, a PARAT Műszaki ügyvezető igazgatója azt a választ adta, hogy itt Nógrádban is megvannak a feltételei annak, hogy egy vállalkozás megfeleljen az igényes vevői és nem mellékesen, a tulajdonosi elvárásoknak.

 

 

A Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a Sodexo Magyarország Kft. kapja

 

A Sodexo Kft. Magyarországon a dinamikus fejlődés révén, 1993-tól napjainkra a hazai szolgáltatási piac egyik meghatározó szereplője. 1,800 munkavállalója közel 800 szolgáltatási ponton 170,000 fogyasztót szolgál ki nap, mint nap az ország szinte valamennyi megyéjében. Szolgáltatási profilja magában foglalja az étkeztetési szolgáltatásokon kívül, a létesítménygazdálkodási, műszaki karbantartási, takarítási, biztonsági őrzés és recepciós tevékenységeket is.

A cég kiemelten büszke arra, hogy Nógrád megyében immár több mint 20 éve jelen van: Salgótarjánban, Pásztón és Balassagyarmaton is számos intézményben nyújt étkeztetési szolgáltatást gyermekeknek, diákoknak, időseknek és betegeknek egyaránt.

Tanulószerződéses gyakorlati képzést Nógrád megyében 2004-től folytatnak, amelynek keretében 12 képzőhelyen szakács és cukrász szakmákban valósul meg gyakorlati képzés. A képzés feltételeinél előírt mestervizsga követelményeknek eddig 7 fő tett eleget, 6 szakács és1 vendéglős mestert avatott Nógrád megyében a  kamara. Az elmúlt 12 évben közel 100 tanuló volt gyakorlati képzésen és szerzett szakmunkás képesítést a Sodexo-nál. Elismerésre méltó a cég törekvése arra, hogy a tanulóik megfelelő képzettséget kapjanak munkahelyeiken, optimális körülmények között, jól felszerelt képzőhelyeken tanulják a szakmát,  erősítve ezzel az elhelyezkedési lehetőségeiket.

Példaértékű a partneri kapcsolat a Sodexo és a a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara között és  hasonlóan jó az együttműködés a megyei  szakiskolákkal is.

A Sodexo Kft.az elismerést a megyei szakképzésben folytatott több, mint 20 éves  tevékenységéért, folyamatosan fejlődő, magas színvonalú szakmai munkájáért kapja.