Üdvözöljük a

Okmányhitelesítés

honlapján!

-

Okmányhitelesítés

2008. június 12.

 

Ata Carnet, származási bizonyítványok, egyéb hitelesítés

ATA reklamáció ügyintézés, felvilágosítás

 

Elérhetőségek:

Nyerges Andrea

Telefon: +36 (32) 520-868
E-mail: mkikmszt@nkik.hu

 

Kiss Zsuzsanna

kht@nkik.hu
Tel.:32/520-865, 30/830-7890

 

 

Csurka Ágnes

csurka.a@nkik.hu

Tel.:32/520-876

 

Ügyfélfogadás:
keddtől - csütörtökig 8 - 16 óráig
pénteken: 8 - 13 óráig

 

A személyes ügyintézéshez előzetes telefonos vagy e-mailes időpont egyeztetés szükséges.

 

 

FIGYELEM!

 

Ezúton tájékoztatjuk az exportőröket, hogy a szokásos személyes ügyintézés és papíron történő kiadás mellett, 2023. áprilistól a területi kereskedelmi és iparkamarák elektronikusan is végzik a származási bizonyítványok (nem preferenciális származási bizonyítványok) kibocsátását.

 

Az elektronikus eljárás során az exportőrök a hitelesítő programon keresztül, elektronikus úton tudják kérelmezni a kamarától a származási bizonyítvány kibocsátását és az elkészült elektronikus származási bizonyítványt (eCO-t) a kérelmezők szintén a hitelesítő programon keresztül, elektronikus úton kapják meg.  

 

A hitelesítő program az alábbi oldalon érhető el: https://www.esscert.com/ A hitelesítő program használata regisztrációhoz kötött.

 

Az eCO, szükség esetén, fehér lapra, színes nyomtatón nyomtatható ki. Az eCO formátuma megfelel a szokásos, papír formanyomtatványon kiadott származási bizonyítvány, illetve az európai uniós kereskedelmi és iparkamarák által kiadott származási bizonyítvány formátumának.

 

Az eCO-n, a lap alján, egy QR-kód, illetve egy ellenőrző kód kerül elhelyezésre, amelyek segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az eCO hitelességét, az erre szolgáló webfelületen: https://www.certificateoforigin.com/

 

Az eCO mellett, a területi kamaráktól a továbbiakban is igényelhető és a továbbiakban is használható a papír származási bizonyítvány is.

 

 

 

 

 

Ügyféli regisztráció

 

 

 

  1. A https://www.esscert.com/how-to-ecertify/countries-and-chambers#hungary oldalon a területi kamara kiválasztása után a regisztrációs adatlap kitöltése.
  2. A visszaigazoló emailben érkező Felelősségvállalási nyilatkozat dokumentum kitöltése, cégszerű aláírása és az eredeti nyilatkozat visszajuttatása a területi kamarához.
  3. A regisztráció kamarai jóváhagyása után a belépéshez szükséges jelszó megkérése a tájékoztató email és felhasználói kézikönyv szerint.
  4. Belépés a programba az emailben kapott jelszóval.

 

Kérjük, hogy az eCO igénylése előtt győződjön meg róla, hogy a belföldi vagy külföldi felhasználó az elektronikus származási bizonyítványt elfogadja!