Üdvözöljük a

TRIGON ELECTRONICA Kft.

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
25262728293031

TRIGON ELECTRONICA Kft.

Szerző: Berta Csaba | 2017. május 22.

 

 

 

A TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft.  1994-ben alakult magántulajdonban lévő kisvállalat.  Tevékenységi köre  járműelektronikai, automatikai rendszerek fejlesztése és kissorozatú gyártása, a termékkibocsátással kapcsolatos kereskedelmi és  szolgáltatási tevékenységek ellátása, valamint a tevékenységi körrel kapcsolatba hozható műszaki kutatás, fejlesztés.

 

A cég működésének fő területe a hajtáslánc vezérléssel kapcsolatos fejlesztés és gyártás: elektronikus motorvezérlő, kuplungműködtető és mechanikus sebességváltást automatizáló konstrukciók, és ezen rendszerekből felépíthető különféle automatizáltságú komplex hajtásvezérlési rendszerek.

 

A TRIGON saját szellemi bázisára és fejlesztési tapasztalatira alapozva olyan kutatás-fejlesztési tevékenységet végez, mely példa értékű a térségben. A társaság az innovációjával a kínai piacban rejlő hatalmas lehetőségek kapuját is megnyitotta a vállalat számára.

 

A társaság eredményeit mutatja számos elismerés, így a „Palócország Kiállítás” nagydíja, az Észak-magyarországi Régió leginnovatívabb fejlesztéseket végző vállalat elismerés, háromszor a Észak-magyarországi Régió Innovációs díja és az Erste Bank – Az év vállalkozása különdíja is mutatja.

 

Legfontosabb partnerei: Knorr Bremse Fékrendszerek Kft, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Kecskeméti Főiskola, CQ Genesis (Kína)

Tagja a Kormány és az Magyar Tudományos Akadémia által is támogatott Járműipari Felsőoktatási és Kutatási Együttműködésnek, a Magyar Innovációs Szövetségnek, az AIPA és a NOHAC klasztereknek, valamint a Magyar Gépjárműipari konzorciumnak.

 

A TRIGON termékek tervezése, fejlesztése és gyártása vonatkozásában DIN EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtet. Sebességhatároló rendszereihez 1999 óta az „euro” (E) jel használatára jogosult.