Üdvözöljük a

2018 év

honlapján!

-

2018 év

2018. november 29.

 

 

Palócföld Gazdaságáért díjat kapja a MBS CTK Kft

 

Az MBS CTK Kft-t karancsaljai székhellyel 2008-ban alapította a német MBS AG, egyedi, legújabb fejlesztésű áramelosztó- és szabályozó készülékek gyártására.

A bérelt csarnokban indult tevékenységet 2011-ben sikerült saját, 1300 négyzetméteres, új üzemépületbe átköltöztetni. A fejlesztés második ütemének befejezését 2019-re tervezik egy 1600 négyzetméteres gyártócsarnok beüzemelésével, ahol a jelenlegi 180 ezer db termék előállítását 400 ezer db-ra szeretnék emelni.

A kezdeti 2-3 fő dolgozói létszám folyamatosan nőt, jelenleg 46 szakembert, főként nőket és pályakezdő fiatalokat alkalmaznak, akik a környező településeken élnek. Természetesen a jövő évben beüzemelésre váró új csarnok további munkaerő igényt is jelent.

A cég nagy hangsúlyt fektet a dolgozók továbbképzésére, vallják: A siker záloga a jól képzett és összetartó kollektíva.

Új piacok meghódításával a karancsaljai üzemben készült, elismert minőségű termékeket szállítanak a világ minden tájára. Az üzemben a termeléshez szükséges legmodernebb eszközökkel végzik a munkát. Fejlesztéseik folyamatosak, új technológiák kidolgozásával új termékekkel, termékcsaládokkal jelennek meg a piacon. Az általuk gyártott termékekben a professzionális német precizitás a jól képzett magyar munkaerővel párosul.

Forgalmuk, bevételük évről-évre növekszik.

Beszállítóként sok környező vállalkozással állnak kapcsolatban, ami a térség fejlődését is segíti.

A cég mottója: „Mindent a vevőért, a piacért s kollektíva összefogásával.”

 

 

Palócföld Gazdaságáért díjat kapja a Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft

 

A Café Frei Kft Nógrád megye két településén, Szécsényben és Pásztón tevékenykedik.

Szécsényben saját pörkölő- és csomagolóüzemmel rendelkezik.

A kézzel szedett, szemenként átválogatott kávét a világ legjobb arabica ültetvényeiről hozzák. Személyesen mennek el a termelőkhöz, így, kihagyva a viszonteladókat, kímélik a vásárlóik pénztárcáját. A 3 kontinens közel 20 országából behozott nyers kávét manufakturális körülmények között pörkölik, amiből 70 féle kávéital alapját állítják elő. Az összes jelentős „kávé-konyha” – olasz, francia, japán, arab, amerikai, latin- megtalálható a kávéházaikban. A termékeiken keresztül vásárlóik megkóstolhatják a világot. A kiemelkedő minőség alapja hitvallásuk szerint: a cserjétől a csészéig követve, mindig frissen pörkölve, autentikus receptek szerint elkészítve.

A Kft alkalmazottai által pörkölt és csomagolt kávé a Café Frei franchise-hálózatán keresztül nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európa után Angliában, Franciaországban, sőt már Dubaiban és Szaúd-Arábiában is elérhető. Terveik között szerepel Svájc és Németország meghódítása. A kávéház lánc dinamikus fejlesztésére egy jellemző adat: 2019-ben 11 új kávéház és 11 meglévő kávézó teljes átalakítása szerepel a tervekben. A cél 5 éven belül 80-90 kávéház megvalósítása és működtetése Magyarországon és szerte a világban.

Pásztón fagyasztott süteményeket és fagylaltot gyártanak számottevő fagyasztó kapacitással.

Kávézóikban az itt készült tradicionális péksüteményeket, cukrászsüteményeket, egzotikus desszert különlegességeket, saját fejlesztésű sós termékeket kínálnak vendégeiknek.

A Café Frei márka ismertségét és elismertségét bizonyítja, hogy a KPMG közelmúltban közzétett, 3000 magyar fogyasztó visszajelzése alapján készült vevőelégedettségi rangsorban első helyre került neves multinacionális cégeket megelőzve.

Honlapjukon olvasható, büszkék arra, hogy Magyarországon pörkölve, Magyarországon csomagolva és magyar munkaerőt alkalmazva viszik jó hírünket a világba.

 

 

A Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a Dr Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet

 

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet több, mint 120 éves múltra tekint vissza.

1897-ben adták át a Mária Valéria Közkórházat, mint megyei kórházat, mely nevet 1951-ig viselte az intézmény.

A kórház az 1920-as évek közepétől rohamos fejlődésnek indult, így 1938-ra Magyarország második legnagyobb vidéki kórháza lett ágyszám tekintetében.

Az intézményt 1951-ben államosították, majd Balassagyarmat megyeszékhelyi rangja és a prioritása megszűnésével a kórházi beruházások is csökkentek. Ennek ellenére színvonalas szolgáltatással a megye meghatározó egészségügyi intézménye maradt.

1955 és 1990 között a Városi Tanácsi Kórházként működött, majd 1991-től  korábbi főigazgatójáról a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet nevet kapta és viseli jelenleg is.

Az intézmény 2012. május 1-én került állami tulajdonba.

Az intézményben 22 fekvőbeteg osztály működik 636 ággyal, valamint 46 munkahelyen folyik járóbeteg-szakellátás, szakrendelés és gondozás. Az intézmény Nyugat-Nógrád mintegy 85.000 fős lakosságának szakellátását végzi, de szolgáltatási profiljához a megye teljes lakosságát szolgáló megyei feladatokat ellátó osztályok és szakrendelések is tartoznak.

A Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolával együttműködve a térség egészségügyi és szociális szakember utánpótlásának állandó gyakorlati képzőhelye.

Az elmúlt 3 évben 180 fő tanuló gyakorlati képzésében vettek részt, 7 szakmában, úgy, mint gyakorló ápoló, ápoló, gyakorló mentőápoló, mentőápoló, gyógyszertári asszisztens, gyakorló csecsemő és gyermekápoló.

Oktató tevékenységük kiterjed a tanulók szakmai tudásának bővítése mellett a szakemberré nevelésre is, részt vesz saját munkaerő-utánpótlásának képzésben hiszen többen ma már az intézmény jelenlegi szakembergárdáját erősítik.

Partneri kapcsolatuk példaértékű a szakképző iskolával, valamint a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is.

Szakmai tevékenységükkel és gyakorlati képzéseikkel hozzájárulnak Nógrád megye egészségügyi és szociális ellátórendszerének fenntartásához, valamint jövőképük sikeres megvalósításához, melynek mottója: „Palócföld népességének egészségéért, hasznosabban, hozzáértőbben”

 A Dr. Kenesssey Albert Kórház-Rendelőintézet szakképzésben folytatott kimagasló tevékenysége érdemes az elismerésre.