Üdvözöljük a

Outokumpu Distribution Hungary Kft.

honlapján!

-

Outokumpu Distribution Hungary Kft.

Szerző: Berta Csaba | 2017. május 22.

 

 

 

A rozsdamentes acél termékek feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó Outokumpu Distribution Hungary Kft. 1993-ban kezdte meg működését Nógrád megyében, Bátonyterenyén.
 
A vállalat Magyarországon piacvezető a rozsdamentes acél iparágban és jelentős piaci részesedéssel rendelkezik Kelet-Európában. Az ausztenites és ferrites anyagminőség mellett különleges, magas minőségű acélt is kínál vevőinek, emellett a lemezek és tekercsek nem standard méretben is elérhetők, ami egyedülálló Magyarországon.
 
A kft. a finn Outokumpu cégcsoport tagja. A cégcsoport története 1910-ig nyúlik vissza, amikor egy gazdag rézérc lelőhelyet fedeztek fel Kelet-Finnországban. Az ezredfordulóra az Outokumpu  multinacionális fém- és bányászati társasággá nőtte ki magát, globális nyersanyag bázissal. A mai Outokumpu az Avesta Sheffielddel való 2001-es egyesüléssel és a ThyssenKrupp cégcsoport rozsdamentes üzletágának 2012-ben való egyesülésével jött létre. 40 országban több mint 15.000 embert foglalkoztatnak, központjuk Espooban, Finnországban van, részvényeiket a Helsinki tőzsdén jegyzik.
 
Az Outokumpu Distribution Hungary Kft. csak a cégcsoporton belül előállított acélt dolgozza fel, így biztosítva a magas minőséget, szállítási megbízhatóságot, és a vevők igényeit kielégítő, széles termékpalettát.
  
Szakértelmükkel és magas minőségű termékeikkel, az ügyfelek és partnerek segítségével azon dolgoznak, hogy olyan termékeket állítsanak elő, amelyek a modern élet eszközei, és megoldást jelentenek a világ legfontosabb problémáira: tiszta energia, tiszta víz és hatékony infrastruktúra.