Üdvözöljük a

Vállalkozz digitálisan!

honlapján!

-

Vállalkozz digitálisan!

Szerző: Berta Csaba | 2016. június 30.

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezéssel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában a kis- és közepes vállalkozások informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, melyet 2016. június 29-én mutattak be a gazdasági szféra Nógrád megyei szereplőinek Salgótarjánban.

 

 

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A Modern Vállalkozások Program célja, hogy annak keretében olyan szemléletformáló tevékenységet végezzenek, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az infokommunikációs eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja. Ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő esetleges hátrányukat, fokozzák versenyképességüket, továbbá segítséget kapnak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

 

Az NKIK salgótarjáni székházában rendezett információs nap projekt konferenciáját informatikai kiállítással kötötték össze. A rendezvény lehetőséget teremtett a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, és megismerjék a munkájukhoz szükséges informatikai eszközöket.

 

A rendezvényen elhangzott: a programban a vállalkozókat tanácsadással segítik, emellett egy olyan minősítő rendszerbe is szeretnék  bevonni őket, amely segítségével öt százalék többletforrást kaphatnak a pályázatokon.

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: