Üdvözöljük a

Artisjus, második negyedéves jogdíjértesítők és változásbejelentés

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2023 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
3031    

Artisjus, második negyedéves jogdíjértesítők és változásbejelentés

2020. június 3.

Az Artisjus megkezdte a 2020. második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek. Az alábbiakban röviden olvasható a legfontosabb tudnivalókról, teendőkről.

 1. Számlázás: A következő 2-3 hétben több lépcsőben kerülnek megküldésre az értesítők a rendszeres zeneszolgáltatást végző, negyedévente számlázott
 • vendéglátóhelyeknek,
 • kereskedelmi szálláshelyeknek,
 • kereskedelmi és szolgáltató üzleteknek.
 1. Miért júniusban postázzák az értesítőket?:Alapesetben a jogdíjértesítőket mindig az adott negyedév elején küldi az Artisjus. Most viszont a negyedév végén történik a fizetési értesítők kiküldése, hogy a bejelentéseket követve, a tényleges felhasználás alapján történhessen a fizetendő jogdíj megállapítása.
 1. A veszélyhelyzet miatti zárva tartás: A zenefelhasználás utáni jogdíjfizetési kötelezettség csak akkor áll fenn, ha az üzlet nem volt zárva a vendégforgalom elől. Természetesen az Artisjus az ilyen változásokról elsősorban az üzletek bejelentése alapján tud. A vendéglátóhelyek esetén a március 17-től április 30-ig terjedő időszak nem kerül kiszámlázásra – a többi üzlettípusnál ilyen általános könnyítést nem lehetett tenni, tehát ott a számlázás csak az üzemeltetők bejelentése alapján szünetelhetett. (A május 1-jét követő változásokat a vendéglátó üzleteknek is szükséges bejelenteniük.)
 1. Változások, bezárások, újranyitások bejelentése: Az Artisjus kéri minden változás bejelentését, annak érdekében, hogy a fizetendő jogdíj valóban a tényleges felhasználást tudja követni. A járványhelyzet idejére ezt a bejelentést jelentősen leegyszerűsítették. További részletes tájékoztatás az alábbi oldalakon érhető el:
 1. Teendők a változások bejelentésének elmulasztása esetén: A 2020. második negyedévére vonatkozó jogdíjbekérőt az Artisjus minden ügyfelének megküldi, aki
 • a veszélyhelyzet kihirdetése, a korlátozások bevezetése előtt nyilvántartásukban zenefelhasználóként szerepelt ÉS
 • nem jelentette be az Artisjushoz üzlete ideiglenes vagy végleges bezárását, vagy a jogdíj megállapítását befolyásoló egyéb változást.
 • Ha a felhasználó a jogdíjértesítő kézhez vétele után jelenti be a módosításokat, ezt mielőbb meg kell tennie, legkésőbb a fizetési határidő végéig. Ebben az esetben a bejelentés alapján az Artisjus a valós felhasználási adatok alapján módosítja a megállapított jogdíj összegét.
 1. Javaslatok a jó zeneszolgáltatáshoz: A szakértők szerint a vásárlók, vendégek a mostani helyzetben különösen is keresik a régi, megszokott hangulatot. Az utóbbi hónapokban minden a járványról, szeretnének ebből néha kiszakadni – és ebben a megfelelő háttérzene segít. A vendégek mellett érdemes figyelemmel lenni a munkatársak hangulatára is, akik szintén különösen nehéz időszakot élnek meg.

 

Milyen zenét érdemes ilyenkor választani? Tippek és trükkök az Artisjus új, zeneveljobb.hu oldalán, ahol szakértők adnak tanácsot a háttérzene tudatos használatához.