Üdvözöljük a

Komplex szakmai vizsgák megszervezése és lebonyolítása

honlapján!

-

Komplex szakmai vizsgák megszervezése és lebonyolítása

2020. április 28.

 

Az innovációs és technológiai miniszter JEF/36644/2020-ITM egyedi határozata szerint, szigorú óvintézkedések mellett májusban vizsgázhatnak a tanulók a szakképző intézményekben.

 

A határozat rögzíti a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában megtartandó komplex szakmai vizsgák megszervezésének és lebonyolításának szabályait.

 

Az ITM jelentős könnyítésről döntött azoknak a diákoknak az érdekében, akik szeptembertől az érettségire épülő technikusi képzésbe szeretnének bekapcsolódni, a határozat szerint érettségi nélkül is lehet jelentkezni a technikumok kétéves képzéseire.

 

A határozat kitér arra is, hogy mellék-szakképesítés megszerzésére irányuló vizsga nem szervezhető, azokat a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában kell megtartani. A javító- és pótlóvizsgák letételének lehetősége kapcsán megszabott, idén júniusban lejáró egy éves határidő a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakának utolsó napjáig meghosszabbodik.

 

A szabályozás értelmében igazoltnak kell tekinteni annak a tanulónak a hiányzását, aki a veszélyhelyzetre tekintettel valamely vizsgatevékenységen nem vesz részt, és számára a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában kötelező vizsgalehetőséget biztosítani, amely nem tekintendő javító- vagy pótlóvizsgának.

 

(Forrás: www.kormany.hu/ITM Kommunikáció)

Az egyedi miniszteri határozat a csatolt dokumentumban olvasható.

Melléklet: JEF/36644/2020-ITM határozat