Üdvözöljük a

SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK GYŐZTESEIT KÖSZÖNTÖTTÉK A PARLAMENTBEN

honlapján!

-

SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK GYŐZTESEIT KÖSZÖNTÖTTÉK A PARLAMENTBEN

Szerző: Reichardt Barbara | 2016. június 10.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

A kamara szervezésében az országos szakmai versenyeket összefogó IX. Szakma Sztár Fesztiválon áprilisban tartották a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét, továbbá rendezték meg a fiatal szakemberek nemzetközi versenyének nemzeti válogatóját, a SkillsHungary-t. Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 40 szakképesítésben, köztük 4 új informatikai szakmában hirdették meg nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak. Az írásbeli versenyen mintegy 5200-an vettek részt, a döntőbe 110 oktatási intézmény 214 diákja jutott.
A szakmai versenyeken jó eredményt elérők felmentést kaptak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól.
9 szakmában 12 versenyző vett részt Felvidékről, Erdélyből, a Vajdaságból és a Kárpátaljáról a fesztiválon, ők különdíjban részesültek.
A versenyt 840 közreműködő és 480 szervezet segítette, a fesztiválra az idén mintegy 15 ezer látogató, köztük 9 ezer diák jutott el, 60 százalékuk pályaválasztás előtt álló általános iskolás volt.

A köszöntők után Kövér László, Parragh László, valamint Cseresznyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár és Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár emléklapokat adott át a verseny 1-3. helyezetteinek.

Szilágyi János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója munkásságáért Kamarai Díj emlékplakettet és oklevelet vehetett át.