Üdvözöljük a

BESZÁMOLÓ A EUROSKILLS GRAZ 2021 VERSENYRŐL

honlapján!

-

BESZÁMOLÓ A EUROSKILLS GRAZ 2021 VERSENYRŐL

Szerző: Sréter István | 2021. október 4.

Európa-bajnok lett kertépítő versenyszámban, csapatversenyben Bokor Péter és Hutter Péter, akik – a magyar versenyzők által elért legmagasabb pontszámmal – egyben a Nemzet Legjobbjai címet is elnyerték.

 Aranyérmet szerzett továbbá Cságoly Laura szépségápoló, Mérő Bálint webfejlesztő és Fekete Martin épületasztalos versenyzők.

 Ezüstérmet kapott informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban, csapatversenyben Bóné Áron Zoltán és Papp Ádám, bronzérmet vehetett át Sajtos Dániel bútorasztalos versenyző.

Magyarország 2021. szeptember 22-26. között hetedik alkalommal vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2021 versenyen, melyen 31 országból több mint 400 fiatal szakember mérte össze tudását 38 versenyszámban és további 10 bemutató szakmában. Bemutató versenyt azokban a szakmákban rendeztek, amelyek új szakmák, korábban nem szerepeltek EuroSkills versenyen, vagy a regisztrált versenyzők száma nem érte el a minimum 4 főt. Bemutató szakma esetében a versenyfeladatok színvonala, nehézsége, valamint az értékelés a hivatalos versenyszámokra vonatkozó irányelvek mentén valósul meg. A tagországok összesített rangsorát a bemutató szakmákban elért eredmények nem befolyásolják.

 

A EuroSkills Graz 2021 Európa-bajnokságon 21 versenyszámban 26 fő versenyző képviselte hazánkat, melyből 3 bemutató szakmában (ápolás és gondozás – egyéni verseny, ipar 4.0 – 2 fős csapatverseny, valamint ipari robotika – 2 fős csapatverseny) 5 fő magyar versenyző mérettette meg magát.

 

 

 

Kiemelkedő, 700 pont feletti teljesítményért további 6 versenyszámban vehettek át kiválósági érmet a magyar fiatalok:

-       Bakonyi Dávid és Kövér Dániel – mechatronika

-       Kató Szabolcs Áron – virágkötő

-       Nagy Nikolett – fodrász

-       Simon Olivér – festő, díszítőfestő

-       Török Balázs Máté – víz-, gáz- és fűtésszerelő

-       Uszkó Dorka Csenge – grafikus