Üdvözöljük a

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

honlapján!

-

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

2020. május 8.

Szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók és Tourinform-irodák számára tartalmaz hasznos információkat és praktikus, gyakorlati tanácsokat a Magyar Turisztikai Ügynökség által összeállított, a lenti linkekről letölthető online kézikönyv.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával készített kiadvány célja, hogy a kialakult helyzetben ajánlott példákkal egyértelmű útmutatást nyújtson a turizmusban működő szolgáltatóknak. Reményeink szerint a turizmus fokozatos újraindításával az egyes desztinációkban hamarosan ismét egyre több vendég jelenik meg, igénybe veszik a szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, illetve a többi vendéggel. A kézikönyvben szereplő ajánlott szempontok azért különösen fontosak, mert a turizmusban dolgozók nemcsak a vírus terjedését tudják megakadályozni, hanem biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani úgy, hogy a vendégélmény sem sérül. A két dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja a megelőzéshez és az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, továbbá specifikus ajánlásokat, javaslatokat is tartalmaz. 

 

Hangsúlyozzuk, a dokumentum nem kötelező jellegű szabályokat sorol fel, hanem ajánlásként kíván a szolgáltatók segítségére lenni. A javasolt intézkedések tehát a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzatok mellett értelmezendők. Éppen ezért a kézikönyvet folyamatosan frissítjük, kérjük, időről-időre olvassák el az aktuális változatot.