Üdvözöljük a

Magyarország

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2023 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678
9
10
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Magyarország

2013. július 26.

Tanulási stílusok a Palóc úton…

 

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara látta vendégül svéd, angol, spanyol, szlovák, német partnereit a napokban. A sikeres Leonardo pályázat utolsó állomása volt Salgótarján.

 

A partnereket, akikkel együtt dolgozunk a tanulási stílusokat és az ezekhez illeszkedő pedagógiai módszereket vizsgáló programunkban dr. Tordai Péter a NKIK elnöke, Mihályné Balázs Melinda a NKIK titkára és Erdei Györgyné szakképzési vezető, Sztanek Olga szakképzési tanácsadó fogadta, ismertette a Kamara feladatait a szakképzés és felnőttképzés terén. Sikert aratott a Nógrád megyében működő gazdálkodó szervezeteket bemutató film is.

 

Természetesen a személyes látogatás is nagyon szép élményt nyújtott Hollókőn, Ipolytarnócon, Szécsényben is. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok, a tanulás egy újabb módját prezentálták: hogyan lehet értelmezni, a mai kor embere számára bemutatni a vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. A palóc gasztronómia remekei is osztatlan elismerést váltottak ki a résztvevőktől.

 

A tartalmi munka során a kétéves program eredményeit összegeztük, megbeszéltük hogyan tudjuk az érdeklődő pedagógusok számára minél jobban prezentálni az egyéni tanulási stílusok felmérésének lehetőségeit, alkalmazását a tanórák tervezésében, lebonyolításában, ezzel is elősegítve a könnyebb megértést és örömtelibb, egyéni képességekhez jobban illeszkedő ismeret elsajátítást.

 

Közösen tanári kézikönyvet is készítettünk, amelyet az érdeklődő kollégák használhatnak, tanóráik tervezésekor - számolt be a program koordinátora Bocsok Józsefné szakértő.